Υποτροφία “Αλέξανδρου Σταυρόπουλου” για μεταπτυχιακές σπουδές στη Ελλάδα για απόφοιτους Τμήματος Χημείας

Ο Διαχειριστής του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχειρίσεως Αλέξανδρου Σταυρόπουλου, σύμφωνα με τις διατάξεις της από ΙΓ* Μαρτίου 2005 διαθήκης του Αλέξανδρου Σταυρόπουλου και τις διατάξεις του Κώδικα Κοινωφελών Περιουσιών (άρθρο 56 παρ.1 εδάφιο α ‘ του νόμου 4182/2013)

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Την πλήρωση, χωρίς διαγωνισμό, μιας θέσης υποτρόφου για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 για μεταπτυχιακές σπουδές στο τομέα της βιοτεχνολογίας σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Η υποτροφία θα χορηγηθεί στον/στην χημικό (απόφοιτο τμήματος Χημείας) που θα συγκεντρώσει κατά την αποφοίτησή του/της τη μέγιστη αθροιστικά βαθμολογία στα μαθήματα: οργανική χημεία, βιολογία και φυσική για την εξειδίκευσή του/της στον τομέα της βιοτεχνολογίας, (ενδεικτικά αναφέρονται ως τομείς προς εξειδίκευσή η Βιοργανική Χημεία, η Ενζυμική τεχνολογία και μελέτη ενζύμων με εφαρμογές στην χημεία, οι Βιομετατροπές οργανικών ενώσεων (Biotransformation), οι Μικροβιακές μετατροπές οργανικών ενώσεων (microbial transformation), η Βιοκατάλυση και γενικότερα εφαρμογές της βιοτεχνολογίας στην συνθετική οργανική χημεία).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρακολουθούν ή να έχουν γίνει δεκτοί για παρακολούθηση προγράμματος ελληνικού Πανεπιστημίου το οποίο θα διεξαχθεί το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς διάκριση φύλλου, μέχρι 18 Ιουλίου 2022, να υποβάλλουν προς το’Ιδρυμα Ευγενίδου – Κ.Α.Δ. Αλέξανδρου Σταυρόπουλου (Λ. Συγγρού 387, Π. φάληρο ΤΚ 17564) τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση
2. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου Πανεπιστημίου τμήματος ΧΗΜΕΙΑΣ.Οι αιτούντες υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι χημικοί (απόφοιτοι τμήματος ΧΗΜΕΙΑΣ ελληνικού ή αλλοδαπού Πανεπιστημίου).
|3. Αναλυτική βαθμολογία όλων των εξαμήνων φοιτήσεως από την οποία να προκύπτει και η συνολική βαθμολογία και η βαθμολογία στα μαθήματα οργανική χημεία, βιολογία και φυσική.
4. Πιστοποιητικό εγγραφής για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο ή (διαζευκτικά) βεβαίωση αποδοχής των υποψηφίων σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακές σπουδές για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, πλήρους φοίτησης. 5. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έλαβε ή λαμβάνει για τις ίδιες σπουδές υποτροφία από άλλο φορέα καιότι δεν έχει εκπέσει από υπαιτιότητά του από υποτροφία η οποία του είχε απονεμηθεί προηγουμένως.
6. Αντίγραφο Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ή/και Διαβατηρίου.
7. Αντίγραφο ποινικού μητρώου.

Η εκλογή θα γίνει την 29″ Σεπτεμβρίου 2022 στην Αθήνα και στην έδρα του Ιδρύματος Ευγενίδου-Κ.Α,Δ. Αλέξανδρου Σταυρόπουλου με βάση την μέγιστη αθροιστικά βαθμολογία στα μαθήματα: οργανική χημεία, βιολογία και φυσική. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ακολουθήσει (την 29η Σεπτεμβρίου 2022) κλήρωση.

Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν ατομικά στον επιτυχόντα και κάθε επιλαχόντα υποψήφιο με e-mail ή/και τηλεφωνικά και θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του Ιδρύματος Ευγενίδου (www.eef.edu.gr) με τον αριθμό κατάθεσης της αίτησης και χωρίς προσωπικά στοιχεία

Για την λήψη της υποτροφίας ο/η επιτυχών/ούσα θα υπογράψει σύμβαση. Σε περίπτωση όπου ο υποψήφιος υπότροφος είναι χημικός αλλά στις προπτυχιακές του σπουδές αποδεδειγμένα δεν ήταν υποχρεωτική η παρακολούθηση και στα τρία μαθήματα (οργανική χημεία, βιολογία, φυσική) θα προτιμηθεί ο υπότροφος ο οποίος έχει διδαχθεί όλα ή τα περισσότερα από τα εν λόγω μαθήματα και μόνον σε περίπτωση μη ύπαρξης άλλου υποτρόφου που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις θα χορηγηθεί η υποτροφία στον υπότροφο που έχει διδαχθεί ορισμένα από τα εν λόγω μαθήματα.

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι για ένα έτος και το ποσό αυτής ανέρχεται στις έξι χιλιάδες ευρώ (500, 00€ Χ12 μήνες) το οποίο θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις μετά την έγκριση του Υπουργού Οικονομικών.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.: 210-9469642

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΔ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ 

  • Λήξη Υποβολής: 18 Ιουλίου 2022

    Τοποθεσία: Ελλάδα