Βίντεο Νέων Επιχειρηματιών

Οι ταχύτατες εξελίξεις  της τεχνολογίας με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και η παγκόσμια τάση προς πράσινα επαγγέλματα, ανασχηματίζουν την αγορά εργασίας με ασύγκριτο ρυθμό. Πολλές έρευνες δείχνουν ότι σύντομα νέες επαγγελματικές δραστηριότητες και ειδικότητες θα εμφανιστούν αντικαθιστώντας τις παλιές. Σε αυτό το δυναμικά μεταβαλλόμενο πεδίο της αγοράς εργασίας, το Γραφείο Διασύνδεσης χρειάζεται να υποστηρίξει την πληροφόρηση των νέων για εναλλακτικές διαδρομές σταδιοδρομίας.  

Ειδικά στην επιχειρηματικότητα, οι νέοι επιχειρηματίες γνωρίζουν προσωπικά τις συνθήκες εργασίας, τις προοπτικές ανάπτυξης και τις τάσεις στην αγορά εργασίας και μπορούν να μοιραστούν χρήσιμες συμβουλές με όσους ενδιαφέρονται να εισέλθουν στον συγκεκριμένο τομέα.

Με βάση αυτά, το Γραφείο Διασύνδεσης δημιούργησε βίντεο και podcasts επαγγελματικής πληροφόρησης όπου 3 νέοι επιχειρηματίες περιγράφουν τη δική τους προσωπική επαγγελματική διαδρομή τους και προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές σε όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τον ίδιο τον δρόμο. Η επιλογή των νέων επιχειρηματιών για το θέμα αυτό έγινε βάσει των νέων μορφών επιχειρηματικής δραστηριότητα σε σύγχρονους κλάδους όπως η πληροφορική, η ενέργεια και η οικολογία με έμφαση στην καινοτομία.

  • Startup Rhoe
    Γιάννης Καλεντερίδης, απόφοιτος Πολ. Μηχανικών ΑΠΘ, Συνιδρυτής & Διευθυντής Οικονομικών Startup Rhoe (Ανάπτυξη Λογισμικού Βελτιστοποίησης για Πράσινες Μορφές Ενέργειας στον χώρο των Μεταφορών)
  • Νεοφυής Επιχείρηση Electronio
    Άννα Χλιούρα, απόφοιτη Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ ΑΠΘ, Συνιδρύτρια & Marketing Manager Elektronio & Παντελής Ζάρκος, απόφοιτος Τμηματος Μηχανικών Αυτοματισμού, Συνιδρυτής & Chief Technology Officer Elektronio (Nεοφυής εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών ποδηλάτων & πατινιών)
ΕΣΠΑ