Υποτροφία “Χρήστου και Κωνσταντίνου Δελβιζώνη” για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό

Ο Εκτελεστής των διαθηκών των αειμνήστων αδελφών Χρήστου Παναγ. Δελβιζώνη και Κωνσταντίνου Παναγ. Δελβιζώνη

 

Περίληψη Προκήρυξης για τη χορήγηση μίας υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές στο Εξωτερικό

Ο Εκτελεστής των διαθηκών των αειμνήστων αδελφών Χρήστου Παναγ. Δελβιζώνη και Κωνσταντίνου Παναγ. Δελβιζώνη, έχοντας υπόψη του τις διατάξεις των διαθηκών των ανωτέρω αποβιωσάντων διαθετών και τις διατάξεις του Ν. 4182/2013 «Κώδικας κοινωφελών περιουσιών όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα, προκηρύσσει την χορήγηση μίας υποτροφίας στη μνήμη και με την ονομασία «Χρήστου και Κωνσταντίνου Δελβιζώνη» για μεταπτυχιακές σπουδές στο Εξωτερικό.

Οι όροι απονομής της υποτροφίας είναι οι ακόλουθοι:
Οι νέοι επιστήμονες θα πρέπει να κατάγονται από Καλαμάτα, δηλαδή ή να έχουν γεννηθεί στην Καλαμάτα, ή να έχουν την μόνιμη οικογενειακή τους εγκατάσταση στην Καλαμάτα, τούτου βεβαιωμένου εκ της αρμοδίας Δ.Ο.Υ. και θα πρέπει να έχουν αποφοιτήσει από σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καλαμάτας, ή ως δεύτερη επιλογή, να κατάγονται από το Νομό Μεσσηνίας, δηλαδή ή να έχουν γεννηθεί στη Μεσσηνία, ή να έχουν την μόνιμη οικογενειακή τους εγκατάσταση στη Μεσσηνία και θα πρέπει να έχουν αποφοιτήσει από σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μεσσηνίας και θα πρέπει να έχουν αποκτήσει πτυχίο Ελληνικού Πανεπιστημίου.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές θα γίνονται σε Πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπου θα είναι απαραίτητη η επί τόπου φοίτηση και εξυπακούεται, ότι ο υποψήφιος θα διαθέτει αποδεδειγμένα επαρκείς γνώσεις της ξένης γλώσσας φοίτησης.

Η υποτροφία θα χορηγείται κατά σειράν προτεραιότητας σε πτυχιούχους:
Α) Των ιατρικών σχολών.
Β) Των επιστημών υγείας και των επιστημών που στοχεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, και
Γ) Αλλων επιστημών.

Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται για το έτος 2022 σε ένδεκα χιλιάδες επτακόσια πενήντα (11.750,00) ευρώ.

Οσοι επιθυμούν να λάβουν υποτροφία, υποχρεούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την έντυπη προς τούτο Αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα ένδεκα δικαιολογητικά έγγραφα, στην δ/νση: οδός Μελετίου, αριθ. 13 – Καλαμάτα Τ.Κ. 24133 – τηλ. 27210 23048 και 6972-984678, από ώρα 09.00 έως 13.00, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, δηλαδή το μεσημέρι (ώρα 12.00) της Τρίτης 31ης  Μαΐου 2022.

Πληροφορίες παρέχονται καθημερινά στην παραπάνω διεύθυνση αποστολής των δικαιολογητικών, όπου δίδεται και ολόκληρο το κείμενο της από 1 14ης Φεβρουαρίου 2022 Προκήρυξης προς πλήρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Σε περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών χωρίς αποτέλεσμα, η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται ακόμα μία φορά, με τα ίδια κριτήρια, αλλά χωρίς να ισχύει ο περιορισμός του βαθμού πτυχίου.

Καλαμάτα στις 11 Απριλίου 2022

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΘΗΚΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΡΙΣΤ. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 

  • Τοποθεσία: Εξωτερικό