Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς

 • Ίδρυμα: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

  Σχολή: ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

  Τμήμα: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

  Πόλη: ΑΘΗΝΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

  Είδος ΠΜΣ: Διακρατικό ΠΜΣ

  Παρακολούθηση: Πλήρης

  Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 3

  Γλώσσα Διδασκαλίας: Όλες

  Επιστημονικά Αντικείμενα: Κοινωνιολογία και πολιτισμικές σπουδές,Διαχείριση και διοίκηση

  Τέλη Φοίτησης: Με τέλη φοίτησης

  Ποσό Τελών Φοίτησης: 7500

  URL Ιστοσελίδας: http://www2.aueb.gr/heritage/https://www.dept.aueb.gr/node/8312

 • Περιγραφή Μεταπτυχιακού:

  Το Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (MA in Heritage Management) είναι ένα εντατικό, διεπιστημονικό πρόγραμμα μεταπτυχαικών σπουδών το οποίο συνδυάζει μοναδικά τα πεδία της αρχαιολογίας και των επιχειρήσεων και διδάσκεται στην Αθήνα και στην Ελευσίνα, μια περιοχή παγκόσμιας αρχαιολογικής σημασίας.
  Επικεντρώνεται στη διδασκαλία των δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη διαχείριση αρχαιολογικών χώρων σε κάθε μέρος του κόσμου και την τη συνεργασία με αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, συντηρητές, ειδικούς μάρκετινγκ και εκπαίδευσης, κατά τη διαδικασία συγκέντρωσης οικονομικώνν πόρων και την εποπτεία συγκεκριμένων έργων.
  Το Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς αντιμετωπίζει μια ρεαλιστική ανάγκη για υψηλού μορφωτικού επιπέδου στελέχη διοίκησης αρχαιολογικών χώρων, με οικονομικές, διοικητικές και διαχειριστικές δεξιότητες στον τομέα της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επί του παρόντος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι αρχαιολογικοί χώροι συχνά μένουν ανεκμετάλλευτοι μετά από τις ανασκαφές και μπορεί ακόμα να αφεθούν στην παρακμή. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να συμβάλουν στην κατάλληλη διαχείριση και διατήρηση αυτών των αρχαιολογικών χώρων, την εξασφάλιση των βέλτιστων πρακτικών και την ενσωμάτωση με τις τοπικές κοινωνίες. Πέρα από την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η πολιτιστική διαχείριση μπορεί να συμβάλει στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη. Για την Ελλάδα, μία από τις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς σύμφωνα με την UNESCO, ο πιθανός αντίκτυπος του προγράμματος έχει μακροπρόθεσμες προοπτικές. Με την αποτελεσματική αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάπτυξη σχετικής τεχνογνωσίας στη διαχείρισή της, η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα αριστείας για τη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε όλο τον κόσμο.

  Το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας συνεισφέρουν στα θέματα του προγράμματος, όπως η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, το Τουριστικό Μάρκετινγκ, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός και τα Οικονομικά πολιτιστικών οργανισμών. Σε κάνένα άλλο μεταπτυχιακό δεν διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα οι παραπάνω θεματικές περιοχές με συγκεκριμένες αναφορές στις ειδικές ανάγκες της αρχαιολογίας.

 • Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:

  We are looking for a bachelors degree, diploma or equivalent in any field with a good 2.1, ‘very good’, or above 65% or equivalent, a qualification in the English language IELTS 6,5; TOEFL (paper based) 600; TOEFL (internet based) 90; Cambridge Certificate of proficiency in English C; Cambridge Advanced Certificate in English B; Pearson Test of English 60; or equivalent. Once you enroll and in order to continue with the course you would need to successfully pass one or two of the presessional modules: ‘Introduction to Archaeology’ or ‘Introduction to Business’.

 • Συνεργαζόμενα Τμήματα:

  ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, Σχολή Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και Γλωσσών του Πανεπιστημίου του KΕΝΤ

 • Σημειώσεις:

  Σχετικά με την παρακολούθηση: πλήρης, δια ζώσης