Παιδαγωγική μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων

  • Ίδρυμα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Σχολή: ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

    Πόλη: ΑΘΗΝΑ

    Είδος ΠΜΣ: Διϊδρυματικό ΠΜΣ

    Παρακολούθηση: Πλήρης, Διά ζώσης, Εξ αποστάσεως

    Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 4

    ΦΕΚ (Αριθμός Τεύχους): Τεύχος Β’ 5312/27.11.2018

    Τέλη Φοίτησης: Με τέλη φοίτησης

    Ποσό Τελών Φοίτησης: 3500

    URL Ιστοσελίδας: https://edutech.uniwa.gr/

    Λήξη (π.χ. 2024-2025): 2021-2022

  • Περιγραφή Μεταπτυχιακού:

    Αντικείμενο του κοινού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ), με τίτλο «Παιδαγωγική μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων» είναι η παροχή εξειδικευμένων παιδαγωγικών γνώσεων, σε Πτυχιούχους ΑΕΙ της ημεδαπής και αντιστοίχων της αλλοδαπής που υπηρετούν ή πρόκειται να υπηρετήσουν στην εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) ή/και στην αγωγή και φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας.

    Σκοπός του κοινού ΔΠΜΣ είναι η προσέγγιση της Παιδαγωγικής Επιστήμης μέσω καινοτόμων θεωριών, τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων.

    Όλα τα μαθήματα είναι εναρμονισμένα στο πλαίσιο των πλέον σύγχρονων τεχνικών και μεθόδων διδασκαλίας, σχετικών με την Παιδαγωγική.

    Έμφαση δίνεται στην πρακτική άσκηση των μεταπτυχιακών φοιτητών, η οποία περιλαμβάνει παρακολούθηση, παρατήρηση, σχεδιασμό εκπαιδευτικής παρέμβασης και πραγματοποίηση μικροδιδασκαλίας/διδασκαλίας.

    Η διδασκαλία σε σχολικές μονάδες ή σε κέντρα αγωγής και φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας θα είναι αυτόνομη και εποπτευόμενη.

    Ο σχεδιασμός της πρακτικής άσκησης, οι ερευνητικές εργασίες καθώς και η διπλωματική εργασία στοχεύουν στην ενίσχυση της παιδαγωγικής δεινότητας των μεταπτυχιακών φοιτητών με τη χρήση καινοτόμων θεωριών και τεχνολογιών.

  • Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:

    Στο ΔΠΜΣ γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή, πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων (συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Καλών Τεχνών), Πολυτεχνείων και ΤΕΙ (συμπεριλαμβανομένων της ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΕΛΕΤΕ ή ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ), της ημεδαπής ή ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Στους προαναφερόμενους φοιτητές συμπεριλαμβάνονται και οι έχοντες ισότιμους και αντίστοιχους τίτλους της αλλοδαπής αναγνωρισμένους από τον Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙΚΑΤΣΑ) ή τον Διαπανεπιστημιακό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ή το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) αντίστοιχα.

    Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) απευθύνεται σε:
    (Α) Επαγγελματίες της αγωγής και φροντίδας της προσχολικής ηλικίας, δημόσιας και ιδιωτικής.
    (B) Επαγγελματίες της εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής.
    Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
    Στελέχη της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

    (Γ) Άλλο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό, επιστημονικό ή διοικητικό προσωπικό όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς και αγωγής και φροντίδας της προσχολικής ηλικίας.

    (Δ) Στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν ή ήδη απασχολούνται με την:
    Εκπαίδευση, επιμόρφωση, επαγγελματική εξειδίκευση, κατάρτιση και
    Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μέσω της εκπαίδευσης-επανεκπαίδευση, ενδο-εταιρική επιμόρφωση και κατάρτιση, κ.ά.

    (E) οποιονδήποτε/οποιαδήποτε πτυχιούχο, απασχολούμενο/η ή μη, που επιθυμεί να ασχοληθεί με την εκπαίδευση ή και την αγωγή και φροντίδα της προσχολικής ηλικίας:

    Να αποκτήσει θεωρητικές γνώσεις και εξειδικευμένες ικανότητες και δεξιότητες για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε όλες Τις ηλικίες και σε ενήλικες και προσφέρονται είτε συμβατικά, είτε από απόσταση με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις μεθοδολογίας της έρευνας στην εκπαίδευση

    Να ενισχύσει τα επαγγελματικά του προσόντα αποκτώντας νέες γνώσεις (ή επικαιροποιώντας τες) στην Παιδαγωγική Επιστήμη με προσέγγιση της μέσω καινοτόμων θεωριών και τεχνολογιών (*)


    (*) Το ΔΠΜΣ θα αιτηθεί άμεσα στο ΙΕΠ την απόκτηση Παιδαγωγικής Επάρκειας.

  • Ειδικεύσεις:

    Το ΔΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) με τίτλο «Παιδαγωγικά μέσω Καινοτόμων Προσεγγίσεων, Τεχνολογίες και Εκπαίδευση».

    Ο μεταπτυχιακός αυτός τίτλος θα είναι ενιαίος και θα αναγράφει την κατεύθυνση «Κατεύθυνση Προσχολικής Αγωγής» ή «Κατεύθυνση Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

    Το ΜΔΕ συνοδεύεται από παράρτημα σπουδών, το οποίο περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα προσόντα και την εξειδίκευση που απέκτησε ο υποψήφιος, την κατεύθυνση που επέλεξε, τη διάρκεια και το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών και τη βαθμολογία του, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό σύστημα πιστωτικών μονάδων (ECTS).

    Ο τίτλος απονέμεται από κοινού από τα συνεργαζόμενα τμήματα.

  • Συνεργαζόμενα Τμήματα:

    Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής καθώς
    Παιδαγωγικό Τμήμα της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Αθήνας

  • Σημειώσεις:

    Χορήγηση πιστοποίησης παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας στους αποφοίτους του ΠΜΣ

     Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού μας Προγράμματος διαθέτουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια (ΦΕΚ 3784/τ.Β’/14-10-2019)

    Επικοινωνία
    Γραμματεία Μεταπτυχιακού
    E-mail: secedutech@uniwa.gr
    Τηλέφωνο: 210-538-5373
    Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω,
    Κτίριο Κ10 – ΣΤΕΦ, 1ος Όροφος