Ερευνητικές Κατευθύνσεις στην Πληροφορική

  • Ίδρυμα: ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

    Σχολή: Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας & Πληροφορικής

    Πόλη: Κέρκυρα

    Είδος ΠΜΣ: ΠΜΣ

    Παρακολούθηση: Πλήρης, Διά ζώσης

    Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 3

    ΦΕΚ (Αριθμός Τεύχους): ΦΕΚ 1530Β΄/4-5-18

    Τέλη Φοίτησης: Χωρίς τέλη φοίτησης

    URL Ιστοσελίδας: http://di.ionio.gr/postgraduate-studies/

    Λήξη (π.χ. 2024-2025): 2025-2026

  • Περιγραφή Μεταπτυχιακού:

    Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στις «Ερευνητικές Κατευθύνσεις στην Πληροφορική», έχει ως αντικείμενο την εξειδίκευση και την έρευνα σε προηγμένα ζητήματα της επιστήμης της Πληροφορικής όπως τα πληροφορικά συστήματα, δίκτυα επικοινωνιών, τεχνητή νοημοσύνη, επεξεργασία δεδομένων, διαχείριση γνώσης, υπολογιστικά ζητήματα, συστήματα αποφάσεων,
    ψηφιακή επιχειρηματικότητα, στοχαστικές διαδικασίες, βιοπληροφορική, συνεργατικά συστήματα, ασφάλεια και ιδιωτικότητα συστημάτων, κβαντικός υπολογισμός, παράλληλη και κατανεμημένη επεξεργασία.
    Σκοπός του ΠΜΣ είναι να παράσχει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές τη γνώση που είναι απαραίτητη ώστε να εμβαθύνουν σε ειδικά ζητήματα της επιστήμης της πληροφορικής και να αναπτύξουν υψηλού επιπέδου επιστημονική σκέψη με ερευνητικό προσανατολισμό. Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσουν σημαντικά επιστημονικά εφόδια που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν είτε ως ερευνητές είτε ως δραστηριοποιούμενοι σε άλλους τομείς (επιστημονικούς, επαγγελματικούς κ.ά.).

  • Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:

    Στο ΠΜΣ θα γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4485/2017, των οποίων το πτυχίο ή δίπλωμα έχει σχέση με την Πληροφορική συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών τμημάτων μηχανικών (Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κ.ά.). Κατ’ εξαίρεση είναι δυνατή η εισαγωγή αποφοίτων τμημάτων λοιπών γνωστικών πεδίων (π.χ., Τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής), υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί ήδη έχουν ερευνητικά δραστηριοποιηθεί σε τομέα σχετικό με την Πληροφορική.

  • Ειδικεύσεις:

    Το ΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στις «Ερευνητικές Κατευθύνσεις στην Πληροφορική» (Research Directions in Informatics).

  • Σημειώσεις:

    Επικοινωνία

    pms-rdi@ionio.gr

    τηλ: 2661087760