Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά

  • Ίδρυμα: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

    Σχολή: ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

    Τμήμα: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

    Πόλη: ΑΘΗΝΑ

    Είδος ΠΜΣ: ΠΜΣ

    Παρακολούθηση: Πλήρης

    Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 3

    Γλώσσα Διδασκαλίας: Όλες

    Επιστημονικά Αντικείμενα: Χρηματοοικονομικά, τραπεζικά και ασφαλιστικά,Οικονομικά

    ΦΕΚ (Αριθμός Τεύχους): ΦΕΚ2727/09-07-2018

    Τέλη Φοίτησης: Με τέλη φοίτησης

    Ποσό Τελών Φοίτησης: 5400

    URL Ιστοσελίδας: http://appliedeconomics.gr/

    Λήξη (π.χ. 2024-2025): 2028-2029

  • Περιγραφή Μεταπτυχιακού:

    Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά/MSc in Applied Economics and Finance σκοπεύει στην εμβάθυνση της επιστημονικής κατάρτισης οικονομολόγων στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά. Οι θεματικές ενότητες που καλύπτει το πρόγραμμα είναι: Οικονομική Ανάλυση για επιχειρηματικές αποφάσεις, Εφαρμοσμένη Μικροοικονομική, Βιομηχανική Οργάνωση, Πολιτική Ανταγωνισμού & Ρύθμιση Αγορών, Παίγνια και Στρατηγικές Αποφάσεις, Εφαρμοσμένη Οικονομετρία και Ανάλυση Δεδομένων, Χρηματοοικονομική Ανάλυση & Επενδύσεις Χαρτοφυλακίου, Αποτίμηση Χρεογράφων, Παράγωγα, Αποτελεσματικότητα και Ρύθμιση Κεφαλαιαγορών, Χρηματοοικονομική Οικονομετρία, Οικονομικά της Κτηματαγοράς, Οικονομική του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας, Τραπεζική Στρατηγική, Οικονομικά της Εργασίας, Χρηματοοικονομική Ιστορία, Διεθνής Οικονομία και Αγορές, Αντιμονοπωλιακή Οικονομική.

  • Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:

    ο Πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων οικονομικών ή/και θετικών επιστημών οι οποίοι:

    είτε έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα και επιθυμούν να εξειδικεύσουν τις σπουδές τους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν στο μέλλον ως ανώτερα στελέχη σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, υπουργεία, δημόσιες αρχές κ.λπ. (πρόγραμμα πλήρους φοίτησης)
    είτε είναι ήδη στελέχη του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, των τραπεζών, των χρηματοοικονομικών οργανισμών, των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, των ρυθμιστικών αρχών κ.λπ.) που έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους και επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για να επιταχύνουν την επαγγελματική τους εξέλιξη, αναβαθμίζοντας συγχρόνως την εργασία τους και την προσφορά τους. Συνιστάται, επίσης, και σε στελέχη που βρίσκονται σε στάδιο μετάβασης από μια θέση ή επαγγελματικό πεδίο σε κάποιο άλλο. (πρόγραμμα μερικής φοίτησης)

  • Σημειώσεις:

    Σχετικά με την παρακολούθηση: πλήρης (3 εξάμηνα) μερική, δια ζώσης (4 εξάμηνα)
    Σχετικά με τα τέλη φοίτησης: 5400 ευρώ (πλήρης), 7000 ευρώ (μερική)