Σύνθεση για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης

  • Ίδρυμα: ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

    Σχολή: Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών

    Τμήμα: ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

    Πόλη: Κέρκυρα

    Είδος ΠΜΣ: ΠΜΣ

    Παρακολούθηση: Πλήρης

    Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 3

    ΦΕΚ (Αριθμός Τεύχους): ΦΕΚ 3029Β/27-7-2018

    Τέλη Φοίτησης: Με τέλη φοίτησης

    Ποσό Τελών Φοίτησης: 3000

    URL Ιστοσελίδας: https://music.ionio.gr/gr/studies/postgraduate/postgraduate-programs/

    Λήξη (π.χ. 2024-2025): 2025-2026

  • Περιγραφή Μεταπτυχιακού:

    Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σύνθεση για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης» (Composition for Film, Theatre and the Performing Arts), έχει ως αντικείμενο την καλλιέργεια και την εξειδίκευση στο πεδίο της Σύνθεσης Μουσικής για τον Κινηματογράφο και κατ’ επέκταση την Τηλεόραση και για κάθε μορφή κινούμενης εικόνας αναλογικής ή ψηφιακής. Επίσης την εξειδίκευση στο πεδίο της Σύνθεσης της Μουσικής για το θέατρο σε όλες τις μορφές του όπως ενδεικτικά Αρχαίο Δράμα, και όλες τις νεώτερες μορφές του από την Αναγέννηση μέχρι τον 21ο αιώνα, Σωματικό Θέατρο, Παντομίμα, κλπ. Ακόμα την εξειδίκευση στην Σύνθεση της Μουσικής για τον χορό σε όλες τις μορφές του από τον κλασικό μέχρι τον σύγχρονο και τέλος την ειδίκευση στη Σύνθεση Μουσικής για όλα τα σύγχρονα πολύτεχνα θεάματα στα οποία συνυπάρχουν πολλές και διαφορετικές τέχνες όπως κίνηση, λόγος, εικόνα, εικαστικές δράσεις με την ισχυρή παρουσία της σύγχρονης τεχνολογίας.
    Οι σπουδές θα εμβαθύνουν στις ειδικές σχέσεις και απαιτήσεις συνθετικές και τεχνικές που δημιουργούνται στην Σύνθεση Μουσικής όταν η τελευταία συναντά την Εικόνα και τις Παραστατικές Τέχνες που επανακαθορίζουν το περιεχόμενο, την λειτουργικότητα και την φόρμα
    του μουσικού έργου με τελικό στόχο την ικανότητα του σύγχρονου συνθέτη να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά σε ένα πιο πολύπλοκο και πολυδιάστατο καλλιτεχνικό περιβάλλον.

  • Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:

    Στο ΠΜΣ θα γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4485/2017, το πτυχίο των οποίων έχει σχέση με:
    α) την τέχνη του ήχου και την μουσική τέχνη και επιστήμη, όπως πτυχιούχοι τμημάτων Μουσικών Σπουδών ή Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης ή Τεχνών Ήχου και Εικόνας ή Οπτικοακουστικών Τεχνών ή Κινηματογράφου,
    β) την τεχνολογία του ήχου, όπως πτυχιούχοι τμημάτων Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, Φυσικής, Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής ή Ηλεκτρολογίας ή Τεχνολογίας Ήχου και Διπλωματούχοι Μηχανικοί Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών ή Σχολών Αρχιτεκτονικής,
    γ) πτυχιούχοι τμημάτων Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών ή Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας ή Κινηματογράφου ή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
    δ) πτυχιούχοι Θεατρικών Σπουδών και Παιδαγωγικών Τμημάτων.
    Κατ’ εξαίρεση, είναι δυνατή η εισαγωγή στο ΠΜΣ αποφοίτων τμημάτων λοιπών γνωστικών πεδίων, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι μπορούν να αποδείξουν επαγγελματική ή δημιουργική/καλλιτεχνική δραστηριότητα σχετική με το αντικείμενο του ΠΜΣ, καθώς και ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις εκπαιδευτικές του απαιτήσεις.

  • Ειδικεύσεις:

    Το ΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στη «Σύνθεση για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης» (Composition for Film, Theatre and the Performing Arts).

  • Συνεργαζόμενα Τμήματα: