Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας

  • Ίδρυμα: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

    Σχολή: Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

    Πόλη: ΠΑΤΡΑ

    Είδος ΠΜΣ: ΠΜΣ

    Παρακολούθηση: Πλήρης, Μερική, Εξ' αποστάσεως

    Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 4 για την πλήρη, 8 για την μερική

    Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική

    Επιστημονικά Αντικείμενα: Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες,Ανθρωπιστικές Τέχνες

    ΦΕΚ (Αριθμός Τεύχους): 2028/Β/5-6-2018

    Τέλη Φοίτησης: Με τέλη φοίτησης

    Ποσό Τελών Φοίτησης: 3600

    URL Ιστοσελίδας: https://www.eap.gr/el/programmata-spoudwn/409-didaktiki-tis-germanikis-ws-xenis-diethnous-glwssas/7118-didaktiki-tis-germanikis-os-ksenis-glossas-ger-etos-eisagogis-apo-to-2018-2019

  • Περιγραφή Μεταπτυχιακού:

    Ο κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στο γνωστικό αντικείμενο «Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας», σύμφωνα με τις απαιτήσεις της επιστήμης και τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και διεθνώς.

    Oι φοιτήτριες και οι φοιτητές εισάγονται συστηματικά στις θεωρίες κατάκτησης γλώσσας, στη μεθοδολογία της έρευνας και τις τεχνικές συγγραφής επιστημονικών εργασιών, στις διδακτικές-παιδαγωγικές αρχές για τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας, στις επικοινωνιακές δραστηριότητες και τις ικανότητες του μαθητή και στη μεθοδολογία σχεδιασμού και αξιολόγησης του μαθήματος της Γερμανικής ως ξένης γλώσσας.

  • Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:

    Στο Π.Μ.Σ. «Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας» γίνονται δεκτοί απόφοιτοι όλων των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της  αλλοδαπής με (α) πιστοποιημένη επάρκεια της Γερμανικής  Γλώσσας, επιπέδου Γ2 σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (Κ.Ε.Π.Α.) του Συμβουλίου της Ευρώπης και (β) γνώση οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής, ασιατικής ή αφρικανικής γλώσσας, επιπέδου Β1.

    Σημείωση:

    Όπου στα προηγούμενα γίνεται αναφορά σε:

    α. Πτυχιούχους Τμημάτων Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι., εννοούνται οι πτυχιούχοι τμημάτων: ελληνικών Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. ή οι  έχοντες ισότιμους και συναφείς τίτλους της αλλοδαπής αναγνωρισμένους από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή το Ι.Τ.Ε. αντίστοιχα ή οι κάτοχοι πρώτου κύκλου σπουδών των ως άνω τμημάτων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής*.

    β. Πτυχιούχους Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι., εννοούνται οι πτυχιούχοι ελληνικών Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι., οι έχοντες ισότιμους τίτλους της αλλοδαπής αναγνωρισμένους από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή το Ι.Τ.Ε. αντίστοιχα ή οι κάτοχοι πρώτου κύκλου σπουδών ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής*. 

    Με τον όρο δε Πανεπιστήμια εννοούμε Πανεπιστημιακές Σχολές, Πολυτεχνεία και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

    *Επισήμανση: Σύμφωνα με την παρ. 7, αρ. 34 του ν. 4485/2017 «Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών δεν απονέμεται σε φοιτητή του οποίου ο τίτλος σπουδών πρώτου κύκλου από ίδρυμα της αλλοδαπής δεν έχει αναγνωριστεί από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων  (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), σύμφωνα με το ν.3328/2005 (Α΄80)».

    Διευκρινίζεται ότι στο Π.ΜΣ. γίνονται δεκτοί κάτοχοι πρώτου τίτλου σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης.

    Απόδειξη της άριστης γνώσης της Γερμανικής γλώσσας (Επίπεδο Γ2/C2)

  • Σημειώσεις:

    Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε με:

    Τμήμα Μητρώου Φοιτητών
    Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 13:00
    Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2610 367331
    e-mail: gerx@eap.gr