Πληροφορίες για εργοδοτικούς φορείς

Συνεργασία ΓΔ με εργοδοτικούς φορείς

Το ΓΔ ΑΠΘ αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της παραγωγής. Με την έννοια αυτή λειτουργεί ως ενδιάμεσος δύο χρηστών των υπηρεσιών του: των φοιτητών-τριών, αποφοίτων και των εργοδοτικών φορέων, δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα.

Το ΓΔ ΑΠΘ συνεργάζεται με όλους τους φορείς και τους προσφέρει τη δυνατότητα:

  • να γνωρίσουν τις δυνατότητες και τα προσόντα των αποφοίτων του ΑΠΘ,
  • να παρουσιάσουν το προφίλ και τις δραστηριότητές τους μέσα από την ιστοσελίδα του και μέσα από παρουσιάσεις σε ενδιαφερόμενους φοιτητές/απόφοιτους,
  • να ενημερώνουν το ΓΔ για τις δυνατότητες απασχόλησης των νέων επιστημόνων, είτε στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης, είτε στο πλαίσιο θέσεων εργασίας,
  • να λαμβάνουν βιογραφικά σημειώματα από τη βάση των αποφοίτων (όσων επιθυμούν να το καταθέσουν στο ΓΔ),
  • να συμμετέχουν στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει το ΓΔ και να επιλέγουν μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις το κατάλληλο προσωπικό για την εταιρία τους,
  • να συμμετέχουν ως μέντορες στην καθοδήγηση και υποστήριξη των νέων αποφοίτων στη μετάβασή τους μετά τις σπουδές.

Κάνετε εγγραφή στην ιστοσελίδα του ΓΔ και αναρτήστε θέσεις εργασίας ή προγράμματα internships

Εάν είστε εργοδοτικός φορέας και θέλετε ν’ ανακοινώσετε θέσεις εργασίας ή internships, traineeships, graduate programs μπορείτε να κάνετε εγγραφή στην ιστοσελίδα μας ΕΔΩ. Το αίτημα εγγραφής σας θα εξεταστεί άμεσα κι εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του κώδικα δεοντολογίας του ΓΔ θα λάβετε απαντητικό μήνυμα έγκρισης. 

Στη συνέχεια, αφού δημιουργήσετε το δικό σας λογαριασμό θα μπορείτε:

Στείλτε μας τις θέσεις εργασίας που θέλετε να καλύψετε και εμείς θα επικοινωνήσουμε με τους φοιτητές και αποφοίτους του πανεπιστημίου μας και θα τους ενημερώσουμε μέσω των υπηρεσιών μας, με: 

  1. ανάρτηση της αγγελίας στην ιστοσελίδα μας στην ενότητα θέσεις εργασίας,
  2. αποστολή με newsletter στα προσωπικά τους e-mail, 
  3. ανάρτηση στο προφίλ μας στα social media (facebook, Linkedin).

*Εάν θέλετε ν’ απασχολήσετε φοιτητές για πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Γραφείο πρακτικής άσκησης ΑΠΘ

Αναζητήστε βιογραφικά σημειώματα για θέσεις εργασίας

Εφόσον κάνετε εγγραφή ως συνεργαζόμενη επιχείρηση και εγκριθεί το αίτημά σας, μπορείτε ν’ αναζητήσετε υποψήφιους εργαζόμενους από τη βάση βιογραφικών των αποφοίτων του ΑΠΘ φιλτράροντας τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα κριτήρια που επιθυμείτε (π.χ. βάσει Σχολής, τίτλων σπουδών, ξένων γλωσσών, προϋπηρεσίας κλπ).

Δείτε εδώ τη νομοθεσία προσωπικών δεδομένων για τη χρήση και διατήρηση βιογραφικών σημειωμάτων.

Ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε σε εκδηλώσεις σταδιοδρομίας και Ημέρες Καριέρας;

Μπορείτε να έρθετε στην πανεπιστημιούπολη να κάνετε παρουσίαση για την εταιρία ή το φορέα σας, για τη δραστηριότητά σας και τις προοπτικές απασχόλησης αποφοίτων, ώστε να ενημερωθούν οι νεοεισερχόμενοι στον επαγγελματικό στίβο και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τα επόμενα βήματα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Κάθε χρόνο το ΓΔ του ΑΠΘ διοργανώνει το Μάϊο εκδήλωση Ημερών Καριέρας όπου έχετε τη δυνατότητα να συναντήσετε τους τελειόφοιτους, απόφοιτους, τους νέους ερευνητές του ΑΠΘ στον ειδικά διαμορφωμένο συνεδριακό χώρο προκειμένου να συγκεντρώσετε βιογραφικά σημειώματα, να κάνετε προσωπικές συνεντεύξεις και να συζητήσετε μαζί τους τις προοπτικές απασχόλησής τους στην εταιρία σας.

Γίνετε μέντορες

Μπορείτε να συμμετέχετε στο δίκτυο συμβούλων – επαγγελματιών (μεντόρων) προκειμένου να παρέχετε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την αγορά εργασίας στους φοιτητές και αποφοίτους.Επικοινωνία:

Μάνια Βογιατζή
Σύμβουλος απασχόλησης – Υπεύθυνη επαφών με εργοδοτικούς φορείς

2ο Περιφερειακό Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ
1ος όροφος Σχολής Οικονομικών, Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ – Γραφείο 114
Τηλέφωνο: 2310.99.6646
E-mail:  vogiatzm@auth.gr

ΕΣΠΑ