Υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό – ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΟΥΜΠΟΥΡΑ

ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΟΥΜΠΟΥΡΑ
Χώρα, Ανδρου Τ.Κ. 84500
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΟΥΜΠΟΥΡΑ προκηρύσσει τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης υποτροφιών έτους 2021, σύμφωνα με τη συστατική πράξη του Ιδρύματος (από 22.4.2002 Προεδρικό Διάταγμα, ΦΕΚτ. Β Β΄583/2002) και την υπ΄ ‘ αριθμ. 50517/2021 εγκριτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου,

Α) Δύο (2) νέους-νέες καταγόμενους από την Δημοτική Ενότητα Άνδρου και κατοικούντες μόνιμα στην ίδια περιοχή (πρώην Δήμου Άνδρου) και σε έναν νέο-νέα (1) καταγόμενο/η από την Δημοτική Ενότητα Κορθίου και κατοικούντα/ουσα μόνιμα στην ίδια περιοχή (πρώην Δήμου Κορθίου), οικονομικά αδύνατους και με προτίμηση έχοντες συνολική βαθμολογία τουλάχιστον «λίαν καλώς» για την μόρφωση και την εκπαίδευσή τους στα ΑΕΙ της χώρας, σε οποιοδήποτε έτος σπουδών της σχολής τους, ποσού δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400,00) ευρώ, ανά δικαιούχο.

Β) Δύο (2) νέους-ες καταγόμενους από Δημοτική Ενότητα και κατοικούντες μόνιμα στην ίδια περιοχή (πρώην Δήμου Άνδρου) και σε έναν νέο-νέα (1) καταγόμενο/η από την Δημοτική Ενότητα Κορθίου και κατοικούντα/ουσα μόνιμα στην ίδια περιοχή (πρώην Δήμου Κορθίου), οικονομικά αδύνατους και με προτίμηση έχοντες συνολική βαθμολογία τουλάχιστον «λίαν καλώς» για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ποσού τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3.500,00) ευρώ, ανά δικαιούχο.

Γ) Απαραίτητες προϋποθέσεις για την χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης – υποτροφίας είναι:
1. Η καταγωγή από τις Δημοτικές Ενότητες Άνδρου και Κορθίου, (πρώην ΔήμοιΆνδρου και Κορθίου)
2. Η μόνιμη κατοικία στις άνω περιοχές, αντιστοίχως
3. Ηλικία έως 35 ετών
4. Οικονομική αδυναμία

Δ) ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
1. Δηλωθέντα εισοδήματα φορολογικού έτους 2019 και 2020 του ενδιαφερομένου και των γονέων. (Εκκαθαριστικό της Εφορίας)
2. Δηλωθείσα ακίνητη περιουσία των γονέων και του αιτούντος. (Ε9) κατάαύξουσα σειρά.
3. Αναλυτική συνολική βαθμολογία για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, πτυχίο ή πιστοποιητικό τίτλου σπουδών ΑΕΙ ή τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών με βαθμό τουλάχιστον λίαν καλώς.
Ε) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι / υποψήφιοι-ες πρέπει να υποβάλλουν προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αίτηση με ονοματεπώνυμο, Δ-νση κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, e- mail, κατηγορία αιτούμενης υποτροφίας με τα εξής δικαιολογητικά:
1. ΦωτοτυπίαΔελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης απότο οποίο ναπροκύπτει η καταγωγή από την πατρική ή μητρική γραμμή από τις Δημοτικές Ενότητες Άνδρου και Κορθίου (πρώην Δήμοι Άνδρου και Κορθίου).
3. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας και αντίγραφο Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος έτους 2019 και 2020 (έντυπο Ε1).
4. Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικών ετών 2019 και 2020 ατομικό και οικογενειακό.
5. Δήλωση Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ετών 2019 και 2020 ατομικό και οικογενειακό.
6. Αναλυτική συνολική βαθμολογία για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό τίτλου σπουδών ΑΕΙ ή τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών.
7. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές αλλοδαπών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που αιτούνται χορήγηση υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές πρέπει να υποβάλουν την αναλυτική βαθμολογία του ακαδημαϊκού έτους 2020 2021 σε επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.
8. Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει υποτροφία από άλλο Ίδρυμα ή Κληροδότημαγιατο ίδιο έτος σπουδών
Η καταβολή του συνολικού ποσού της υποτροφίας ανά δικαιούχο υπότροφο θα γίνει μετά τον ορισμό υποτρόφων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και τις λοιπές δημόσιες αρχές, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων μεταξύ Ιδρύματος, μέχρι την 31.3.2022.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με ως άνω δικαιολογητικά υποβάλλονται ή αποστέλλονται ταχυδρομικώς – και για εμπρόθεσμο της κατάθεσης – με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά έως την 15.3.2022 στην Δ/νση: Ιδρυμα Γεωργίου και Ειρήνης Πούμπουρα, Χώρα, Άνδρος, Τ.Κ. 84500. Πληροφορίες απαιτούμενα δικαιολογητικά καθημερινώς κατά τις ώρες 10:0014:00 στο τηλ: 2282360211 και στην ιστοσελίδα του Δήμου Άνδρου.
Η χορήγηση όλων των οικονομικών ενισχύσεων – υποτροφιών σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις των ως άνω κριτηρίων δεν είναι υποχρεωτική.
Σε περίπτωση που δεν ανευρεθούν υποψήφιοι/ες που να πληρούν τις προϋποθέσεις της παρούσας προκήρυξης Ίδρυμα θα εκδώσει νέα προκήρυξη – πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε οικονομικά αδύνατους νέους και νέες που κατάγονται και κατοικούν στις Δημοτικές Ενότητες Άνδρου και Κορθίου για την έναρξη των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους στις ίδιες ως άνω Δημοτικές Ενότητες, σύμφωνα με οριζόμενα στο άρθρο 2 παρ. 3 και 4 της συστατικής πράξης του Ιδρύματος.
Άνδρος 11.1.2022
Δημήτριος Λοτσάρης,
Μαρία Κουρέλη,
Ασπασία Λογοθέτη Μόσχα Βροντήση,
Ευάγγελος Μαγείρου
  • Λήξη Υποβολής: 31 Μαρτίου 2022

    Τοποθεσία: Ελλάδα