-
Ίδρυμα: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σχολή: Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
Τμήμα: Γεωπονίας
Πόλη: Θεσ/νίκη
Είδος ΠΜΣ: ΠΜΣ
Παρακολούθηση: Πλήρης
Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 2
Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική
Επιστημονικά Αντικείμενα: Νομική,Επεξεργασία τροφίμων
ΦΕΚ (Αριθμός Τεύχους): 3339/τΒ΄/10-8-2018
Τέλη Φοίτησης: Με τέλη φοίτησης
Ποσό Τελών Φοίτησης: 4500
URL Ιστοσελίδας: http://foodlaw.web.auth.gr/
Λήξη (π.χ. 2024-2025): 2022-2023
-
Περιγραφή Μεταπτυχιακού:
Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) είναι η προαγωγή της επιστήμης της Γεωπονίας, στο γνωστικό πεδίο της Νομοθεσίας Τροφίμων και Ποτών.
Σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι να συμβάλλει αφενός στην διεύρυνση των γνώσεων στον Τομέα της Νομοθεσίας Τροφίμων και Ποτών και αφετέρου στη δημιουργία νέων επαγγελματικών διεξόδων για τους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρέχοντας τη δυνατότητα για τη συνέχιση των σπουδών τους στην Ελλάδα και αποφυγή απώλειας των διακεκριμένων πτυχιούχων στο εξωτερικό. Επιπλέον στόχος είναι, η παροχή χρήσιμων και σύγχρονων γνώσεων σε πτυχιούχους που απασχολούνται ήδη επαγγελματικά σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες στο χώρο των τροφίμων, καθώς και ιδιωτικούς ή δημόσιους οργανισμούς οι οποίοι ασχολούνται με θέματα που άπτονται της ασφάλειας του καταναλωτικού κοινού, ώστε να διευρύνουν και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους
-
Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:
Στο Π.Μ.Σ. «Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών» γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών όλωντων Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, των οποίων το πτυχίο ή η επαγγελματική δραστηριότητα σχετίζονται με τον χώρο της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, της Νομικής Επιστήμης – Δικαίου και της προστασίας του καταναλωτή. Ενδεικτικά αναφέρονται, δικηγόροι, γεωπόνοι, δημοσιογράφοι, μηχανικοί κ.λπ.
-
-
-
Σημειώσεις:
Επικοινωνία
msc-foodlaw@agro.auth.gr