Ημέρες Καριέρας 2013

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας 2013» που συνδιοργάνωσαν στις 20 και 21 Μαΐου 2013 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας και η δημιουργία μιας πρώτης επαφής των τελειοφοίτων και αποφοίτων των δύοΙδρυμάτων με τον κόσμο της αγοράς εργασίας και των επιχειρήσεων.

Οι «Ημέρες Καριέρας 2013» πραγματοποιούνται για πρώτη φορά με την συνδιοργάνωση των δυο Πανεπιστημίων και είναι αξιοσημείωτη η μεγάλη ανταπόκριση που βρήκαν τόσο από τις εταιρείες όσο και από τους αποφοίτους και τους φοιτητές.

Συνολικά, συμμετείχαν 51 εταιρείες από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2.000 συνεντεύξεις με περισσότερους από 500 τελειοφοίτους και αποφοίτους των δύο Ιδρυμάτων.

Τέλος, στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες ομιλίες αναφορικά με τεχνικές αναζήτησης εργασίας και θέματα στήριξης και ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Η εκδήλωση συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου για την Υποστήριξη της Απασχόλησης (ΤΟ.Π.Σ.Α.) «Επιχειρείν και απασχόληση στη μεταποίηση», καθώς και της πράξης «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας ΑΠΘ».