Ημέρες Καριέρας 2018

Οι Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ «μεγάλωσαν» και πραγματοποιήθηκαν για τρεις συνεχόμενες ημέρες, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του ΑΠΘ, στην πανεπιστημιούπολη.

Το Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησε την επιτυχημένη εκδήλωση τη Δευτέρα 21, Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Μαίου 2018.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η σύνδεση των φοιτητών, τελειόφοιτων και απόφοιτων του ΑΠΘ με την αγορά εργασίας. Το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο των αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζεται από πολλές εταιρίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έτσι, στις Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ φέτος, συμμετείχαν 64 κορυφαίες εταιρίες από διάφορους κλάδους που αναζητούν προσωπικό για άμεση ή μελλοντική συνεργασία.

Στον ίδιο χώρο, λειτουργούσε  παράλληλα  και τις τρεις ημέρες και  έκθεση των  εταιρειών με Stand όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με  εκπροσώπους της αγοράς εργασίας  και να ενημερωθούν για τις προοπτικές απασχόλησης στον αντίστοιχο κλάδο.

Καινοτομία επίσης στη φετινή εκδήλωση, αποτέλεσε και η προετοιμασία των υποψήφιων για τις συνεντεύξεις, όπου είχαν την ευκαιρία – όπως και όλοι οι φοιτητές και απόφοιτοι του ΑΠΘ – να παρακολουθήσουν ενημερωτικές/προπαρασκευαστικές παρουσιάσεις από τις συμμετέχουσες εταιρίεςΟι παρουσιάσεις των εταιριών έγιναν την Τρίτη 13 και 20 Μαρτίου 2018. Τις παρουσιάσεις ακολούθησαν εργαστήρια συμβουλευτικής από το Γραφείο Διασύνδεσης για τη συγγραφή βιογραφικού σημειώματος και τεχνικές προετοιμασίας για συνέντευξη.