Βιοϊατρική Μηχανική

  • Ίδρυμα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

    Σχολή: Πολυτεχνική Σχολή

    Τμήμα: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

    Πόλη: ΠΑΤΡΑ

    Είδος ΠΜΣ: Διατμηματικό ΠΜΣ

    Παρακολούθηση: Πλήρης, Διά ζώσης

    Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 3

    Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική

    Επιστημονικά Αντικείμενα: Υγεία,Υγεία και πρόνοια,Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών

    Τέλη Φοίτησης: Χωρίς τέλη φοίτησης

    URL Ιστοσελίδας: http://www.biomed.upatras.gr/

  • Περιγραφή Μεταπτυχιακού:

    Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ-ΒΙΜ) έχει ως γνωστικό αντικείμενο την εκπαίδευση διπλωματούχων μηχανικών και πτυχιούχων ΑΕΙ συναφών ειδικοτήτων στο επιστημονικό πεδίο της Βιοϊατρικής Μηχανικής καθώς και η εκτέλεση επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας στο ως άνω πεδίο.

    Σκοπός του ΔΠΜΣ−ΒΙΜ είναι η εκπαίδευση διπλωματούχων μηχανικών και πτυχιούχων ΑΕΙ/ΑΤΕΙ συναφών ειδικοτήτων στο επιστημονικό πεδίο της Βιοϊατρικής Μηχανικής καθώς και η εκτέλεση επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας στο ως άνω πεδίο και συγκεκριμένα:

    1. Η εξειδίκευση μηχανικών και επιστημόνων θετικής κατεύθυνσης στις εφαρμογές της τεχνολογίας στην Ιατρική, ώστε να μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και στην προαγωγή της υγείας.

    2. Η σε βάθος κατάρτιση και ανάπτυξη ερευνητικών ικανοτήτων των μεταπτυχιακών φοιτητών, ώστε να εξασφαλίζεται τόσο η εξειδίκευση όσο και η συμβολή τους στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της πρωτογενούς επιστημονικής έρευνας, αλλά και στη διαμόρφωση και προαγωγή της επιστημονικής σκέψης.

  • Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:

    Στο Δ.Π.Μ.Σ.−ΒΙΜ γίνονται δεκτοί μετά από προκήρυξη απόφοιτοι των ακόλουθων Τμημάτων/Σχολών: Φυσικής, Μαθηματικών, Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών/Τεχνολογίας Υπολογιστών, Μηχανικών ΗΥ και Πληροφορικής, Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Αεροσκαφών, Επιστήμης Υλικών, Ιατρικής, Βιολογίας, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Πολυτεχνείου Κρήτης, Ψηφιακών Συστημάτων, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ΠΕ/ΤΕ, καθώς και κάτοχοι ισότιμων τίτλων σπουδών της ημεδαπής και αλλοδαπής (απαιτείται αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ).

  • Συνεργαζόμενα Τμήματα:

    Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών
    Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

  • Σημειώσεις:

    Επικοινωνία
    http://www.biomed.upatras.gr/contact/

    Γραμματεία του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών

    Τηλ.: 2610-996493

    secretary-postgrad@ece.upatras.gr

    http://www.ece.upatras.gr