Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας

  • Ίδρυμα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

    Σχολή: Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών

    Τμήμα: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

    Είδος ΠΜΣ: ΠΜΣ

    Παρακολούθηση: Πλήρης, Πρακτική Άσκηση

    Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 3

    Επιστημονικά Αντικείμενα: Υγεία,Οικονομικά

    ΦΕΚ (Αριθμός Τεύχους): 2360/τΒ/20-06-2018

    Τέλη Φοίτησης: Με τέλη φοίτησης

    Ποσό Τελών Φοίτησης: 6000

    URL Ιστοσελίδας: https://www.msc-hem.gr/

    Λήξη (π.χ. 2024-2025): 2027-2028

  • Περιγραφή Μεταπτυχιακού:

    Το Π.Μ.Σ. Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας αξιοποιεί στο έπακρο τις γνώσεις και τις εμπειρίες των στελεχών του Προγράμματος, προκειμένου να δώσει στους αποφοίτους του την ικανότητα να αναλύουν και να προσφέρουν λύσεις σε ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων του κλάδου υγείας. Χρησιμοποιώντας εφαρμοσμένες μεθοδολογίες, ποσοτικής και ποιοτικής φύσεως, οι φοιτητές μας αποκτούν πληθώρα γνώσεων από μια σειρά επιστημονικών κλάδων, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν κρίσιμες δεξιότητες στους κλάδους των οικονομικών, της στατιστικής, της διοίκησης, της νομικής και πολλούς άλλους.

    Η παροχή υγείας αλλάζει παγκοσμίως, λόγω προκλήσεων όπως οι πανδημίες, η γήρανση του πληθυσμού και η κλιματική αλλαγή. Οι μεταβολές αυτές απαιτούν την αξιοποίηση μιας νέας γενιάς εμπνευσμένων επαγγελματιών στον τομέα της υγείας, εξοπλισμένων με τα κατάλληλα εργαλεία για να διαχειριστούν κρίσεις όπως η εξάντληση του προσωπικού σε καιρούς επιδημίας, τα άδεια ταμεία των ασφαλιστικών συστημάτων και οι περιορισμένοι πόροι των οργανισμών υγείας. Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος.

    Τα μαθήματα διδάσκονται από αναγνωρισμένης φήμης καθηγητές και διδάσκοντες πολλαπλών ειδικοτήτων, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της έρευνας στην τομέα της πολιτικής, των οικονομικών και της διοίκησης της υγείας. Αντίστοιχα, οι φοιτητές μας προέρχονται από πολλά διαφορετικά ακαδημαϊκά υπόβαθρα, από ιατρούς και κοινωνιολόγους μέχρι φοιτητές που μόλις αποφοίτησαν από τις προπτυχιακές σπουδές τους. Το επίπεδο εμπειρίας των φοιτητών είναι αρκετά διαφορετικό, γεγονός που δημιουργεί ένα δυναμικό και ενθαρρυντικό μαθησιακό περιβάλλον.

    Οι απόφοιτοί μας ολοκληρώνουν τις σπουδές τους με γνώσεις τόσο γενικές, όσο και εξειδικευμένες στα ενδιαφέροντά τους. Στα μαθήματα κορμού θα μελετήσετε τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων υγείας και τη συμπεριφορά όλων όσων συμμετέχουν σε αυτά, μαθαίνοντας ταυτόχρονα πως να σχεδιάζετε τις κατάλληλες ενέργειες για την βέλτιστη διαχείριση των οικονομικών, ανθρώπινων και λοιπών πόρων του οργανισμού σας. Επιπλέον, προσφέρεται μια ευρεία ποικιλία μαθημάτων επιλογής, τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το πρόγραμμα στους στόχους και το υπόβαθρό σας, ούτως ώστε να ακολουθήσετε τα ενδιαφέροντά σας, είτε αυτά αφορούν τη διαχείριση μιας μονάδας παροχής πρωτοβάθμιας υγείας, είτε την οικονομική αξιολόγηση νέων τεχνολογιών και φαρμάκων.

  • Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:

    Δεκτοί γίνονται υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από πανεπιστημιακό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού (Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι.), με κίνητρο να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν την καριέρα τους σε αυτό το πολλά υποσχόμενο πεδίο.

  • Ειδικεύσεις:

    Το ΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στα «Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας» (Master of Science in Health Economics and Management).

  • Σημειώσεις:

    Πληροφορίες για ενδιαφερόμενους υποψήφιους φοιτητές, πληροφορίες για ακαδημαϊκά/οργανωτικά θέματα του Προγράμματος:
    EMAIL: hem@unipi.gr
    ΤΗΛ:+30 210 414 2298, +30 698 710 6326
    Γραφείο 530, Κεντρικό Κτίριο
    Καραολή & Δημητρίου 80, ΠειραιάςΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
    Καθημερινές 12:00-18:00