Βραβείο Energheia 2024: Πρόσκληση συμμετοχής σε Διαγωνισμό Διηγήματος

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Energheia της Ματέρα με την υποστήριξη της Περιφέρειας της Basilicata, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διενέργεια διαγωνισμού διηγήματος για το Λογοτεχνικό Βραβείο Energheia Ελλάδα 2024.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν συγγραφείς ηλικίας 18 έως 30 ετών  με ένα μόνο ανέκδοτο διήγημα, ελεύθερου θέματος, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, μέγιστης έκτασης 7 σελίδων (25 γραμμές ανά σελίδα). Τα διηγήματα θα αποσταλούν μαζί με στοιχεία του/της συγγραφέα (όνομα, ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνο, email) μέχρι τις 31 Μαΐου 2024 στο email: vraveioenergheiagrecia@gmail.com

Τα διηγήματα θα αξιολογηθούν από Επιτροπή αναγνωστών, επιλεγμένη από τους διοργανωτές του Βραβείου, η οποία θα καταλήξει στα πέντε καλύτερα διηγήματα που θα υποβληθούν στην κρίση της Τελικής Επιτροπής.

Η ανάδειξη του νικητή ή της νικήτριας θα γίνει από την Τελική Επιτροπή τον Ιούλιο του 2024. Ο νικητής ή η νικήτρια θα ταξιδέψει στην Ματέρα της Ιταλίας προκειμένου να συμμετάσχει στην Τελετή Απονομής του Βραβείου η οποία θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2024. Τα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής του νικητή ή της νικήτριας θα καλυφθούν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Energheia.

Ο νικητής ή νικήτρια που θα ταξιδέψει στη Ματέρα για τη βράβευση, μπορεί να συμμετέχει στο Διεθνές Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής το οποίο θα διεξαχθεί τις ημέρες πριν από τη βράβευση και στο οποίο θα συμμετέχουν οι νικητές και των υπολοίπων χωρών.

TechSaloniki 2024 Fueled By & Challenged By Deloitte |17 & 18 Μαΐου 2024 | Μ2

Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας: Woman Entrepreneurship – Gender Balanced Angel Investing.

Νέα Προγράμματα ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ Απρίλιος

Καινοτόμες μέθοδοι στην Εκπαίδευση: Μάθηση σε σταθμούς εργασίας και VR περιβάλλοντα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Αγγλόφωνο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμογή ενδοσκοπικών χειρουργικών τεχνικών στη γυναικολογία»

“Erasmus Careers” Staff Training “Unlocking Opportunities: Internationalization of Career Counseling.” 

“What’s your superpower?” Νέο Πρόγραμμα Ψυχικής Ενδυνάμωσης για την Επιλογή Καριέρας

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο ΑΠΘ 2024

Ενημερωτική Εκδήλωση Erasmus+ Πρακτική Άσκηση 2024-2025: υποβολή αιτήσεων και αναζήτηση φορέα υποδοχής

Πρόσκληση Υποψηφίων Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024 – 2 & 3 Απριλίου