Παράταση αιτήσεων για το 10ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών “John & Mary Pappajohn Business Competition από το ACT-Λήξη 2 Απριλίου

“John & Mary Pappajohn Business Competition”

ACT – American College of Thessaloniki

Δηλώσεις συμμετοχής έως 2 Απριλίου 2023

ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ; ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΛΑΝΟ.

10ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών

“John & Mary Pappajohn Business Competition”

ACT – American College of Thessaloniki

Δηλώσεις συμμετοχής έως 2 Απριλίου 2023

Με στόχο την ενίσχυση των νέων επιχειρηματιών που επιθυμούν να αναπτύξουν καινοτόμα έργα, πραγματοποιείται για δέκατη συνεχή χρονιά ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών «John & Mary Pappajohn Business Plan Competition». Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT και θα απονείμει πέντε  βραβεία 4.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα πέντε καλύτερα επιχειρηματικά πλάνα. Τα χρηματικά έπαθλα προσφέρει ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας John Pappajohn.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν βάσει της ιδέας που θα καταθέσουν, καθώς των προσωπικών επιχειρηματικών τους ικανοτήτων. Συγκεκριμένα θα συνεκτιμηθεί ο βαθμός καινοτομίας, η δυνατότητα και η ετοιμότητα ανάπτυξης της ιδέας, η βιωσιμότητα, η γνωστική επάρκεια, η αφοσίωση και οι επιχειρηματικές ικανότητες των διαγωνιζομένων.

Ειδικά φέτος, ένα τουλάχιστον βραβείο θα δοθεί σε ένα εγχείρημα επιχειρηματικότητας περιβαλλοντικής ευθύνης. Δηλαδή σε βιώσιμο εγχείρημα που θα πραγματεύεται ένα ζήτημα που αφορά το περιβάλλον (ενδεικτικά ανακύκλωση, υδάτινοι πόροι, σωματίδια-αέρας, φαινόμενο θερμοκηπίου, ρύπανση εδάφους, κλπ).

Ο διαγωνισμός αναλύεται σε τρία στάδια. Το πρώτο περιλαμβάνει την κατάθεση των ιδεών μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στο www.act.edu/pappajohn-awards. Η περιγραφή της ιδέας θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • το προτεινόμενο προϊόν/ υπηρεσία
  • το αγοραστικό κοινό στο οποίο στοχεύει
  • το μοντέλο εσόδων της προτεινόμενης ιδέας (revenue model)
  • τον νεωτερισμό/καινοτομία που χαρακτηρίζει την ιδέα
  • το επίπεδο ωριμότητας της ιδέας

Η συμμετοχή και μόνο στον διαγωνισμό Pappajohn αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για κάθε διαγωνιζόμενο να “δοκιμάσει” την ιδέα του σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και να δικτυωθεί με φορείς και οργανισμούς που θα τον βοηθήσουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του εγχειρήματος του. Ακόμη περισσότερο, η επιτυχία στον διαγωνισμό, πέρα από το χρηματικό έπαθλο,  λειτουργεί ως διαβατήριο για την εξεύρεση συνεργατών και επενδυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε επόμενα στάδια.

Παράλληλα το Κέντρο Επιχειρηματικότητας οργανώνει προγράμματα που προσφέρουν δωρεάν γνώση σε βασικούς τομείς της επιχειρηματικής πραγματικότητας καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση από πεπειραμένους επιχειρηματίες μέσω του δικτύου μεντόρων και συνεργατών που έχει αναπτύξει.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Κόκκας 2310 398344 (καθημερινά 10π.μ – 4 μ.μ) στο www.act.edu/pappajohn-awards, και για γραπτές ερωτήσεις στο gkokkas@act.edu.

"Erasmus Careers" Staff Training "Unlocking Opportunities: Internationalization of Career Counseling." 

Workshop on Geometric Control and Mechanics" στο ACT (American College of Thessaloniki), 5-6 Ιουλίου 2024

Προκήρυξη νέων θέσεων υποψηφίων διδακτόρων από το Τμήμα Πληροφορικής

“What’s your superpower?” Νέο Πρόγραμμα Ψυχικής Ενδυνάμωσης για την Επιλογή Καριέρας

Προκηρύξεις Υποτροφιών Κληροδοτημάτων ΙΚΥ για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές

“What’s your superpower?” Νέο Πρόγραμμα Ψυχικής Ενδυνάμωσης για την Επιλογή Καριέρας

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο ΑΠΘ 2024

Ενημερωτική Εκδήλωση Erasmus+ Πρακτική Άσκηση 2024-2025: υποβολή αιτήσεων και αναζήτηση φορέα υποδοχής

Πρόσκληση Υποψηφίων Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024 – 2 & 3 Απριλίου

Ομαδικά Εργαστήρια Προετοιμασίας για Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024