Επιστημονικό Συνέδριο : «Διεκδικώντας τα αυτονόητα… Ο ρόλος της Συμβουλευτικής»

5-7 Απριλίου 2024

Υπενθυμίζεται ότι το Συνέδριο που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.) σε συνεργασία με την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης έχει ως στόχο να αναδείξει τον ρόλο της Συμβουλευτικής και της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας/Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣυΕΠ) στην κοινωνία σήμερα.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο και τις ενδεικτικές θεματικές ενότητες θα βρείτε στο: https://www.elesyp.gr/index.php/news-4/sunedria-2/310-epistimoniko-synedrio-diekdikontas-ta-aftonoita-o-rolos-tis-symvouleftikis-2

Διευκρινίζεται ότι:

  • Οι θεματικές ενότητες είναι ενδεικτικές και στο πλαίσιό τους μπορούν να ενταχθούν και επιμέρους θέματα, όπως πχ. η ΣυΕΠ στην πρόληψη και αποφυγή βίας,  Συμβουλευτική και Αναζήτηση Νοήματος κ.ά.
  • Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο  (συμβούλους, εκπαιδευτικούς όλων τα βαθμίδων, φοιτητές, εργασιακούς συμβούλους, κοινωνικούς λειτουργούς, γονείς κ.ά.) και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
  • Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο συνέδριο με εισήγηση, θα πρέπει να αποστείλουν στο elesyp@gmail.com  τίτλο εισήγησης, περίληψη, στοιχεία επικοινωνίας του/των εισηγητών και ιδιότητά τους, μέχρι τις 10 Μαρτίου 2024.  Η αποδοχή των περιλήψεων θα γίνει μετά από «τυφλή» κρίση από την επιστημονική επιτροπή και οι εισηγητές θα ενημερωθούν έγκαιρα σχετικά. Η συμμετοχή με εισήγηση στο συνέδριο είναι δωρεάν. Η δημοσίευση της εισήγησης στα Πρακτικά του συνεδρίου για όσους εισηγητές επιθυμούν, ορίζεται στα 40 ευρώ ενώ για τους ομιλητές/μέλη της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π. τα οποία είναι ταμειακώς εντάξει για το 2024 η δημοσίευση είναι 20 ευρώ (Εξυπακούεται ότι το κόστος συμμετοχής στην δημοσίευση είναι ανά εισήγηση και όχι ανά εισηγητή). Η αποστολή του πλήρους κειμένου για δημοσίευση στα πρακτικά του συνεδρίου θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 25/5/2024. 

Παρακαλούμε, κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθεί την σελίδα της ΕΛΕΣΥΠ, www.elesyp.gr  για σχετικές ανακοινώσεις / ενημερώσεις.

                                                                                                                     Για τους διοργανωτές

Ημερίδα 27-04-2024 "Αόρατες Φωνές,ένας κόσμος δύο όψεις"- Αλυπίας Τέχνη

Social Bus : Διήμερο δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, με θέμα την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τη γυναικεία ενδυνάμωση

Deloitte Full-Stack Developer Hackathon- Thessaloniki

"Erasmus Careers" Staff Training "Unlocking Opportunities: Internationalization of Career Counseling." 

Workshop on Geometric Control and Mechanics" στο ACT (American College of Thessaloniki), 5-6 Ιουλίου 2024

“What’s your superpower?” Νέο Πρόγραμμα Ψυχικής Ενδυνάμωσης για την Επιλογή Καριέρας

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο ΑΠΘ 2024

Ενημερωτική Εκδήλωση Erasmus+ Πρακτική Άσκηση 2024-2025: υποβολή αιτήσεων και αναζήτηση φορέα υποδοχής

Πρόσκληση Υποψηφίων Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024 – 2 & 3 Απριλίου

Ομαδικά Εργαστήρια Προετοιμασίας για Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024