ΕΚΘΕΣΗ WIMA “Embracing Sustainability in Shipping” | 22&23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 @ ΠΕΤΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΟΛΠ | ΗΜΕΡΙΔΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ με θέμα: «Ανθρώπινο Δυναμικό στην Ναυτιλία – Τεχνολογία & Προκλήσεις»

Έκθεση και το Συνέδριο  “Embracing Sustainability & innovation in Shipping” διοργανώνει η WIMA στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2023 στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ. Η έκθεση τελείται υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, του Δήμου Πειραιά, του ΕΒΕΠ και του ΒΕΠ.

 Την δεύτερη ημέρα της έκθεσης στις 23 Νοεμβρίου θα διοργανώσουμε ημερίδα με θέμα:  «Ανθρώπινο Δυναμικό στην Ναυτιλία – Τεχνολογία & Προκλήσεις»

Στόχος της ημερίδας είναι να συζητήσουμε τις προκλήσεις, τις αλλαγές και τις ευκαιρίες που επιφέρει η τεχνολογία, στην καθημερινότητα των εργαζομένων στον κλάδο της ναυτιλίας και στον τρόπο που μπορεί να καλυφθεί το έλλειμα της απόκτησης της απαραίτητης γνώσης από τους εργαζόμενους στον κλάδο, ώστε αυτός να παραμείνει βιώσιμος.

 Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανήκουν στο ευρύτερο cluster του χώρου της ναυτιλίας αλλά και οι ναυτιλιακές εταιρείες, αφορά  την εύρεση εξειδικευμένου και ενημερωμένου προσωπικού. Ένας εκ των παραγόντων  αυτού του προβλήματος είναι η ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνολογίας και η ενσωμάτωση της στο κύκλο παραγωγής της ναυτιλίας, με συνέπεια την αδυναμία παρακολούθησης των αλλαγών αυτών από τους εργαζόμενους στον κλάδο. Θα πρέπει να αναδείξουμε το πρόβλημα και να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις. Θα είναι το ΑΙ ο παράγοντας που ως καταλύτης θα επιλύσει το πρόβλημα; Είναι μια πρόκληση για την ημερίδα μας.

Στο πλαίσιο των παραπάνω θα θέλαμε για αυτή την ημερίδα να ζητήσουμε να την γνωστοποίεστε  στους φοιτητές, ώστε να συμμετάσχουν . Θα πραγματοποιηθούν και b2b συνεντεύξεις με εταιρείες – μέλη μας.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για τη WIMA:

Η WIMA (Worldwide Industrial & Marine Association) είναι μία μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία η οποία γεννήθηκε το 2006. Δημιουργήθηκε με στόχο την καθιέρωση και προώθηση ενός καινοτόμου δικτύου πιστοποιημένων εταιρειών ναυτιλιακών δραστηριοτήτων με δυνατότητες παγκόσμιας εξυπηρέτησης, καλύπτοντας επιτυχώς κάθε κλάδο της ναυτιλίας.


Οι εταιρείες-μέλη της WIMA 50 στον αριθμό, δραστηριοποιούνται κυρίως στους εξής τομείς:

  • Κατασκευές και Μετασκευές Πλοίων – New buildings & Refitting
  • Επισκευές Πλοίων
  • Ανταλλακτικά και Εφόδια Πλοίων
  • Τεχνικές & Γενικές Ναυτιλιακές Υπηρεσίες
  • Παραγωγή Ναυτιλιακού Υλικού
  • Υπηρεσίες Yachting

TechSaloniki 2024 Fueled By & Challenged By Deloitte |17 & 18 Μαΐου 2024 | Μ2

Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας: Woman Entrepreneurship – Gender Balanced Angel Investing.

Νέα Προγράμματα ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ Απρίλιος

Καινοτόμες μέθοδοι στην Εκπαίδευση: Μάθηση σε σταθμούς εργασίας και VR περιβάλλοντα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Αγγλόφωνο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμογή ενδοσκοπικών χειρουργικών τεχνικών στη γυναικολογία»

“Erasmus Careers” Staff Training “Unlocking Opportunities: Internationalization of Career Counseling.” 

“What’s your superpower?” Νέο Πρόγραμμα Ψυχικής Ενδυνάμωσης για την Επιλογή Καριέρας

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο ΑΠΘ 2024

Ενημερωτική Εκδήλωση Erasmus+ Πρακτική Άσκηση 2024-2025: υποβολή αιτήσεων και αναζήτηση φορέα υποδοχής

Πρόσκληση Υποψηφίων Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024 – 2 & 3 Απριλίου