Ημέρες Καριέρας 2017

Διοργανώθηκαν και φέτος με μεγάλη επιτυχία από το Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ, στις 15 & 16 Μαΐου 2017 Ημέρες Καριέρας στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του ΑΠΘ, στην πανεπιστημιούπολη.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η σύνδεση των φοιτητών, τελειόφοιτων και απόφοιτων του ΑΠΘ με την αγορά εργασίας. Το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο των αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζεται από πολλές εταιρίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στις Ημέρες Καριέρας, συμμετείχαν 63 κορυφαίες εταιρίες από διάφορους κλάδους (κατασκευαστικό, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, λιανεμπόριο κλπ.) που αναζητούν προσωπικό για άμεση ή μελλοντική συνεργασία.

Στον ίδιο χώρο, λειτουργούσε  παράλληλα  και τις δύο ημέρες και  έκθεση των εταιρειών με Stand, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με  εκπροσώπους της αγοράς εργασίας και να ενημερωθούν για τις προοπτικές απασχόλησης στον αντίστοιχο κλάδο. Επίσης, και τις δύο ημέρες πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των εταιριών σχετικά με την εύρεση εργασίας.

Η φετινή εκδήλωση αποτέλεσε άλλη μια σημαντική ευκαιρία για τους τελειόφοιτους και απόφοιτους του πανεπιστημίου να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με στελέχη επιχειρήσεων,  να δώσουν το βιογραφικό τους, να δικτυωθούν, να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας, αλλά και να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τις προοπτικές απασχόλησης σε συγκεκριμένες εταιρείες.