Regeneration Academy on Production Engineering

Τι είναι και γιατί να συμμετέχεις;

Το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης για νέους πτυχιούχους και η Sunlight, εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, παρουσιάζουν για πρώτη φορά το “ReGeneration Academy on Production Engineering, powered by Sunlight”. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Μηχανική Παραγωγής (Production Engineering) με στόχο την εκπαίδευσηεξειδίκευσηενδυνάμωση και απασχόληση νέων πτυχιούχων, με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα.*

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το ReGeneration και την Sunlight, υπό την καθοδήγηση της Code.Hub με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Athens Tech College και είναι συνολικής διάρκειας 90 διδακτικών ωρών σε διάστημα 6 εβδομάδων (13 Δεκεμβρίου 2021 – 4 Φεβρουαρίου 2022) σε περιβάλλον ψηφιακής τάξης. 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση βασικών και πιο προχωρημένων αρχών σε Αναλυτικές Δεξιότητες, Επικοινωνία, Διαχείριση και Διασφάλιση Ποιότητας, Διαχείριση & Οργάνωση Έργου, Προσομοίωση Παραγωγής και συναφείς θεματολογίες σχετικές με τον χώρο του Production Engineering. Έτσι, μαζί με την δική τους προϋπάρχουσα τεχνολογική εξειδίκευση, θα έρθουν σε επαφή με διαδικασίες  διαχείρισης παραγωγής προϊόντων από το αρχικό στάδιο της διερεύνησης της παραγωγής τους μέχρι την τελική φάση της ολοκλήρωσης της παραγωγής.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη θα βρεις εδώ.

Στον χώρο της παραγωγής η ανάγκη αυτή γίνεται συνεχόμενα πιο έντονη τα τελευταία χρόνια, και γίνεται εμφανής με τις εξειδικεύσεις σε νέα επαγγέλματα, με νέες προσεγγίσεις στους τρόπους εκτέλεσης των λειτουργιών, και με την χρήση νέων εργαλείων για την οργάνωση και λήψη αποφάσεων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προετοιμασία ικανών επαγγελματιών που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στις διαδικασίες παραγωγής μιας εταιρείας τόσο από τη σκοπιά του μηχανικού όσο και του στελέχους διοίκησης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας, μεταξύ άλλων, σε τομείς συναφείς με Engineering, Management, Administration, Business Analysis, Consulting.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Πτυχιούχοι

Απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/Κολλέγιο), μιας εκ των παρακάτω ακαδημαϊκών κατευθύνσεων:

  • Απόφοιτοι STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)  
  • Απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών, όπως  Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών, Σχολή Χημικών Μηχανικών, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος

Νέες και Νέοι

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

*Θα δοθεί προτεραιότητα σε υποψηφίους που διαμένουν στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς οι ευκαιρίες απασχόλησης αφορούν κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, σε θέσεις στην περιοχή.

Μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών

Εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες

Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέχρι 23 Νοεμβρίου στις 14:00.

Περισσότερες Πληροφορίες

Διαδικτυακά Εργαστήρια για Εύρεση Μεταπτυχιακών στο Εξωτερικό

150 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Ιανουάριο

Υποτροφίες από το European Space Camp για το θερινό σχολείο στο διαστημικό κέντρο Andoøya στη Νορβηγία

Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 2025

AIESEC ΑΠΘ | Δηλώσεις συμμετοχής για νέα μέλη

Διαδικτυακά Εργαστήρια για Εύρεση Μεταπτυχιακών στο Εξωτερικό

Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 2025

Ιατρική Ειδικότητα στο Εξωτερικό 10 Δεκεμβρίου 2024

Μεταπτυχιακά και Υποτροφίες στο Εξωτερικό, Διαδικτυακά 31/10/2024

Ενημερωτική εκδήλωση: ”Επαγγελματικές Προοπτικές Αποφοίτων Ψυχολογίας” 23/10/2024, ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ