Πρόγραμμα υποτροφιών με τίτλο “Planetary Scholars & Artists in Residence Program” από το Πανεπιστήμιο Justus Liebig Giessen (JLU) της Γερμανίας-Λήξη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Το τετραετές πρόγραμμα υποτροφιών προσκαλεί ερευνητές και καλλιτέχνες να υποβάλουν αίτηση για τις υποτροφίες, ενώ στοχεύει να τονώσει τον διεπιστημονικό διάλογο μεταξύ των ανθρωπιστικών επιστημών, των κοινωνικών επιστημών, των φυσικών επιστημών και των τεχνών.  Απευθύνεται σε επιστήμονες και καλλιτέχνες που ερευνούν τις διαφορετικές σχέσεις μεταξύ κοινωνιών και πλανήτη στα ερευνητικά τους έργα, με έμφαση σε ζητήματα πλανητικών χώρων.

Οι υπότροφοι πρέπει να έχουν αποδεδειγμένο προηγμένο ακαδημαϊκό ή καλλιτεχνικό αρχείο σχετικό με Πλανητικούς Χώρους. Πρέπει να δεσμευτούν για διαμονή τριών μηνών στην ευρύτερη περιοχή του Giessen και να είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις που αναφέρονται στην πρόσκληση καθώς και να συνδιοργανώσουν ένα (1) workshop.

Στους υποτρόφους θα χορηγείται μηνιαίο επίδομα 5.000 ευρώ/μήνα, για την κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης και διαβίωσης. Επιπλέον, μπορεί να διατίθεται χρηματοδότηση για εργαστήρια, προσκεκλημένους ομιλητές, εκθέσεις, δημοσιεύσεις κ.λπ. κατόπιν αιτήματος. Συνολικά τέσσερις υποτροφίες θα χορηγηθούν για το έτος 2023, δύο υποτροφίες το εαρινό εξάμηνο (για τους μήνες Απρίλιο-Ιούνιο) και δύο για το χειμερινό (Σεπτέμβριο-Νοέμβριο).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στη  πρόσκληση υποβολής αιτήσεων (παρακάτω) ή/και στον ιστότοπο του Panel of Planetary Thinking: 
https://www.uni-giessen.de/fbz/planetarythinking/fellowshipprogram/callfellowship2023.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν μέσω email στη διεύθυνση panel@planet.uni-giessen.de.

Οι υποψήφιοι που έχουν επιλεγεί μπορεί να προσκληθούν σε διαδικτυακή συνέντευξη τον Σεπτέμβριο του 2022.

Προκηρύξεις Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων ΑΠΘ

Προγράμματα Υποτροφιών της Ιαπωνικής Κυβέρνησης (ΜΕΧΤ) για το 2025

Invitation to an innovation challenge | Co-creating Earth's digital twin | "2nd DestinE Service Platform Innovation Prize - Ideating the Impact of the DESP"

Ημερίδα 27-04-2024 "Αόρατες Φωνές,ένας κόσμος δύο όψεις"- Αλυπίας Τέχνη

Social Bus : Διήμερο δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, με θέμα την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τη γυναικεία ενδυνάμωση

“What’s your superpower?” Νέο Πρόγραμμα Ψυχικής Ενδυνάμωσης για την Επιλογή Καριέρας

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο ΑΠΘ 2024

Ενημερωτική Εκδήλωση Erasmus+ Πρακτική Άσκηση 2024-2025: υποβολή αιτήσεων και αναζήτηση φορέα υποδοχής

Πρόσκληση Υποψηφίων Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024 – 2 & 3 Απριλίου

Ομαδικά Εργαστήρια Προετοιμασίας για Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024