Ενημερωτικό, Επιμορφωτικο Σεμινάριο: Παρουσίαση της Εκπαιδευτικής πλατφόρμας REAL Science – Τετάρτη 26 Μαϊου 2021

Αιτήσεις στη φόρμα https://forms.gle/edVPMpjKLxSMETap6

H Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών θεμάτων, σε συνεργασία με την ΔΔΕ Β’ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ημαθίας και ΔΔΕ Ρεθύμνου, προγραμματίζει την πραγματοποίηση 2ωρου ενημερωτικού επιμορφωτικού Webinar την Τετάρτη 26/5 /2020 από τις 18.00 έως τις 20.00

Θέμα του σεμιναρίου θα είναι η παρουσίαση της Εκπαιδευτικής πλατφόρμας, της φιλοσοφίας της, του ανθρώπινου δυναμικού της και της σύνδεσής της με την εκπαιδευτική διαδικασία, τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων και τα εργαστήρια νέων δεξιοτήτων. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική πλατφόρμα https://realscience.gr/ η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους καθηγητές/τριες όλων των ειδικοτήτων, αφού έχει στόχο να συμβάλλει, στην προώθηση της γνωριμίας με την επιστήμες, την έρευνα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών/τριών.

Η πλατφόρμα έχει εγκριθεί από το ΥΠΑΙΘ (αρ. έγκρισης 15-4-2021, Αρ.Πρωτοκόλλου:Φ.1/ΝΤ/74952/43735 /Δ7 ) για το Σχολικό έτος 20-21. Το εγχείρημα υποστηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές επιστήμονες. Η εκπαιδευτική πλατφόρμα μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο διδασκαλίας ή εκπόνησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, όταν οι μαθητές χρειάζονται πρόσβαση σε πρωτογενής πηγές (επιστήμονες) , και σε όλους τους τύπους σχολικών μονάδων και δομών αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ. Ειδικά για τις κλειστές δομές εκπαίδευσης ή για τηλεκπαίδευση είναι ιδανική αφού εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς φυσική παρουσία των επιστημόνων- συμβούλων. H γνωριμία και συνέντευξη με επαγγελματίες και σημαντικές προσωπικότητες, (role model) είναι βασικό στοιχείο της προτεινόμενης μεθοδολογίας. Η συνάντηση με τον ειδικό κάθε μαθήματος φέρνει την βιωματική μάθηση στην τάξη , με τον πιο διαδραστικό, θελκτικό και ασφαλή τρόπο.Το σεμινάριο μπορεί να φιλοξενήσει έως 300 εκπαιδευτικούς των παραπάνω Διευθύνσεων και θα γίνει σε πλατφόρμα ΖΟΟΜ. Θα τηρηθεί η αναλογικότητα Θα λάβετε το link σύνδεσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσετε την προηγουμένη του σεμιναρίου.

Προκηρύξεις Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων ΑΠΘ

Προγράμματα Υποτροφιών της Ιαπωνικής Κυβέρνησης (ΜΕΧΤ) για το 2025

Invitation to an innovation challenge | Co-creating Earth's digital twin | "2nd DestinE Service Platform Innovation Prize - Ideating the Impact of the DESP"

Ημερίδα 27-04-2024 "Αόρατες Φωνές,ένας κόσμος δύο όψεις"- Αλυπίας Τέχνη

Social Bus : Διήμερο δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, με θέμα την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τη γυναικεία ενδυνάμωση

“What’s your superpower?” Νέο Πρόγραμμα Ψυχικής Ενδυνάμωσης για την Επιλογή Καριέρας

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο ΑΠΘ 2024

Ενημερωτική Εκδήλωση Erasmus+ Πρακτική Άσκηση 2024-2025: υποβολή αιτήσεων και αναζήτηση φορέα υποδοχής

Πρόσκληση Υποψηφίων Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024 – 2 & 3 Απριλίου

Ομαδικά Εργαστήρια Προετοιμασίας για Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024