Ανοιχτός Διαγωνισμός Καινοτομίας «Αξιοποίηση δεδομένων 4ης βιομηχανικής επανάστασης για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και εφαρμογών κινητικότητας» Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 9:00-20:00 στο ΚΕΔΕΑ Α.Π.Θ.-Λήξη υποβολής συμμετοχών 2/12

Το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του EIT Urban Mobility RIS Hub Greece διοργανώνει Open Innovation Competition με τίτλο, «Αξιοποίηση δεδομένων 4ης βιομηχανικής επανάστασης για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και εφαρμογών κινητικότητας» την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 9:00-20:00 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) Α.Π.Θ., και προσκαλεί φοιτητές και νέους επαγγελματίες να συμμετέχουν προκειμένου να αναλύσουν δεδομένα, να αναπτύξουν προτάσεις, προγράμματα, πρότυπα, μοντέλα, εργαλεία ή εφαρμογές, που να αντιμετωπίζουν όλες τις πτυχές προβλημάτων κινητικότητας και να εξετάσουν τη δυνατότητα επιχειρηματικής αξιοποίησης της πρότασής τους.
Το EIT Urban Mobility RIS Hub Greece αποτελεί το σημείο επαφής της κοινότητας Urban Mobility του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Technology – ΕΙΤ) με το ελληνικό οικοσύστημα της αστικής κινητικότητας.

Ο ρόλος του είναι:

  1. η παροχή ενημέρωσης προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αστική κινητικότητα προκειμένου να επωφεληθούν από τα προγράμματα ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας που λειτουργεί και
  2. η διασύνδεση των εμπλεκόμενων φορέων της αστικής κινητικότητας με τους πολίτες προκειμένου να συμμετέχουν σε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο τον από κοινού σχεδιασμό λύσεων για την επίτευξη περισσότερο βιώσιμων πόλεων.

Στην διαμόρφωση του ελληνικού Hub στην αστική κινητικότητα συμμετέχουν οι εταίροι,

  1. ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.,
  2. Το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  3. Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών
  4. Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.
  5. Venture Stories Partners A.E.

Στο Open Innovation Competition μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες 2 έως 5 ατόμων, συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής μέχρι την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 15:00 η οποία είναι διαθέσιμη εδώ.

Η συμμετοχή στο Open Innovation Competition είναι δωρεάν ενώ στις 3 πρώτες ομάδες θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα, 1000€ για την 1η ομάδα, 700€ για την 2η και 300€ για την 3η.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση και τις θεματικές ενότητες στις οποίες θα διαγωνιστούν οι συμμετέχοντες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία στο email: info.hackathongreece@gmail.com


TechSaloniki 2024 Fueled By & Challenged By Deloitte |17 & 18 Μαΐου 2024 | Μ2

Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας: Woman Entrepreneurship – Gender Balanced Angel Investing.

Νέα Προγράμματα ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ Απρίλιος

Καινοτόμες μέθοδοι στην Εκπαίδευση: Μάθηση σε σταθμούς εργασίας και VR περιβάλλοντα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Αγγλόφωνο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμογή ενδοσκοπικών χειρουργικών τεχνικών στη γυναικολογία»

“What’s your superpower?” Νέο Πρόγραμμα Ψυχικής Ενδυνάμωσης για την Επιλογή Καριέρας

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο ΑΠΘ 2024

Ενημερωτική Εκδήλωση Erasmus+ Πρακτική Άσκηση 2024-2025: υποβολή αιτήσεων και αναζήτηση φορέα υποδοχής

Πρόσκληση Υποψηφίων Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024 – 2 & 3 Απριλίου

Ομαδικά Εργαστήρια Προετοιμασίας για Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024