“Όσα θες να μάθεις για τον εθελοντισμό στο εξωτερικό”

“European Solidarity Corps- Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης”

Σ’ενδιαφέρει ο εθελοντισμός; Τα ταξίδια στο εξωτερικό; Οι νέες εμπειρίες; Τότε σίγουρα σ’ενδιαφέρει το European Solidarity Corps!
Αν είσαι 18 έως 30 ετών και θέλεις να μάθεις τα πάντα για το πως θα το καταφέρεις (αίτηση, διαδικασία, προετοιμασία ) έλα στο νέο “Info Day” του οργανισμού μας για να εξερευνήσουμε μαζί τα προγράμματα εθελοντισμού μέσα από μία παρουσίαση και παιχνίδια μέσω μη τυπικής μάθησης.
Το Info Day θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 17:00, στον χώρο μας στην Balkan Heart (Αλεξάνδρου Δελμούζου 8).
Η συμμετοχή είναι δωρέαν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Οι «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» (United Societies of Balkans – U.S.B.) είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, ένας φορέας της κοινωνίας των πολιτών, που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2008, από μια ομάδα δραστήριων νέων, με πλούσια εμπειρία γύρω από τα εθελοντικά προγράμματα και με κοινωνικές ευαισθησίες.
Όραμα τους είναι, η ενδυνάμωση της νεολαίας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, ο διαπολιτισμικός διάλογος, η προώθηση των αρχών και αξιών της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσω της κινητοποίησης και κινητικότητας των νέων, της ενασχόλησης τους με τον εθελοντισμό, όπως και της ευαισθητοποίησης τους γύρω από κοινωνικά ζητήματα.
Έως τώρα ο φορέας έχει φιλοξενήσει περισσότερο από 3000 νέους και νέες σε διάφορα προγράμματα τα οποία έχουν υλοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της βορείου Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, Λαγκαδά, Κοζάνη, Καστοριά, Παλιός Παντελεήμονας Ολύμπου, Αριδαία κα).
Τα περισσότερα προγράμματα έχουν συγχορηγία διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το πρόγραμμα Erasmus+ και στα οποία οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Μέσω των προγραμμάτων αυτών ομοίως στέλνουμε ως φορέας περί τα 400 άτομα τον χρόνο.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του φορέα, www.usbngo.gr

ΕΣΠΑ