Πρόσκληση για Δωρεάν Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Response/Ability για συμμετοχή των νέων σε εργαστήρια Design Τhinking 12-14 Ιουνίου από το ΚΕΠΑ

Tο Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Response/Ability που εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus+, ανακοινώνει «Πρόσκληση προς Εκπαιδευόμενους» για την πιλοτική δράση Response/Ability Pop-up School.

Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια τριήμερη εκπαίδευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 12 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στις νέες εγκαταστάσεις του ΚΕΠΑ και του Hellenic Design Centre, επί της οδού Χαλκιδικής 63 στη Θεσσαλονίκη.

Η τριήμερη εκπαίδευση επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση προκλήσεων που αφορούν σε ζητήματα πολιτισμού και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας, με σκοπό να αναδειχθούν καινοτόμες λύσεις για ένα βιώσιμο πολιτιστικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας διαδραστικές μεθόδους και εργαλεία που βασίζονται στη μεθοδολογία του Design Thinking.

Η εν λόγω μεθοδολογία δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα συναισθήματα των ανθρώπων, βασίζεται στην εφαρμοσμένη κοινωνική έρευνα, τη δημιουργική σκέψη, το συν-σχεδιασμό, δημιουργώντας χώρο για την ανάπτυξη της καινοτομίας και την προώθηση μίας πιο ανθρωποκεντρικής κουλτούρας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης Respone/Ability Pop-up School θα επιλεγούν 30 νέοι και NEET (young people not in education, employment or training), οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις για τους τρόπους επίλυσης αυτών των προκλήσεων με εργαλεία που βασίζονται στο Design.  Οι συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση των Εκπαιδευτών τους και των στελεχών του ΚΕΠΑ/HDC, θα αναπτύξουν βασικές ικανότητες σχετικά με το συλλογικό σχεδιασμό και θα τις εφαρμόσουν στα τοπικά τους αστικά πλαίσια, διαμορφώνοντας ολοκληρωμένες προτάσεις που θα παρουσιαστούν σε φορείς και οργανισμούς της πόλης την τελευταία μέρα της δράσης.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο Pop-up School:

  • Ηλικία 18-30 ετών
  • Συμμετοχή και στις τρεις δια ζώσης συναντήσεις (12 – 13 – 14 Ιουνίου)
  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης
  • Οι εκπαιδευόμενοι θα επιλεχθούν σύμφωνα με τα στοιχεία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην αίτηση

Επιπλέον, χρήσιμες πληροφορίες:

  • H συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν
  • Προηγούμενη γνώση στο Design Thinking ή στα ψηφιακά εργαλεία δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα
  • Μετά το πέρας του R/A Pop-up School τον Ιούνιο θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Με την ολοκλήρωση αυτής της βιωματικής εμπειρίας, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν:

  • αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες συν-σχεδιασμού που βασίζονται στη μεθοδολογία του Design Thinking,
  • συμβάλλει στην ανάπτυξη μοναδικών ή διαφορετικών τρόπων συνδυασμού πόρων, προκειμένου να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα για την πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
  • επαναπροσδιορίσει τα προβλήματα της πρόκλησης αυτής, σε μια προσπάθεια να αναγνωρίσουν εναλλακτικές στρατηγικές που μπορεί να μην είναι εμφανείς από την πρώτη στιγμή.
  • αποκτήσει μία μοναδική εμπειρία, την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν σε μελλοντική τους εργασία στον τομέα του πολιτισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης, της συμβουλευτικής, της εκπαίδευσης.
  • λάβει Βεβαίωση Συμμετοχής.

Προκηρύξεις Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων ΑΠΘ

Προγράμματα Υποτροφιών της Ιαπωνικής Κυβέρνησης (ΜΕΧΤ) για το 2025

Invitation to an innovation challenge | Co-creating Earth's digital twin | "2nd DestinE Service Platform Innovation Prize - Ideating the Impact of the DESP"

Ημερίδα 27-04-2024 "Αόρατες Φωνές,ένας κόσμος δύο όψεις"- Αλυπίας Τέχνη

Social Bus : Διήμερο δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, με θέμα την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τη γυναικεία ενδυνάμωση

“What’s your superpower?” Νέο Πρόγραμμα Ψυχικής Ενδυνάμωσης για την Επιλογή Καριέρας

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο ΑΠΘ 2024

Ενημερωτική Εκδήλωση Erasmus+ Πρακτική Άσκηση 2024-2025: υποβολή αιτήσεων και αναζήτηση φορέα υποδοχής

Πρόσκληση Υποψηφίων Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024 – 2 & 3 Απριλίου

Ομαδικά Εργαστήρια Προετοιμασίας για Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2024