Προσφερόμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα από το Ίδρυμα Ωνάση στην Αθήνα

Και εγένετο… podcast – Online
Ημερομηνίες: 01.10.2022 – 28.02.2023
Διάρκεια: 2 συναντήσεις των 90 λεπτών

Σε αυτό το εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, θα εξερευνήσετε με απλό και κατανοητό τρόπο όλα τα στάδια δημιουργίας ενός podcast. Από τη σύλληψη και ανάπτυξη της αρχικής ιδέας έως την ηχογράφηση και τη δημοσίευσή του, θα θέσετε τη βάση για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου podcast στο πλαίσιο της σχολικής τάξης.

This is a Gender Free Zone: Σεξουαλικός Προσανατολισμός, Ταυτότητα Φύλου και Έκφραση – Online & Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Ημερομηνίες: 01.10 – 31.12.2022
Διάρκεια: 3 δίωρες συναντήσεις

Σττο Ίδρυμα Ωνάση, η συζήτηση έχει ξεκινήσει πριν από χρόνια. Με αφορμή την πρωτοβουλία “I’m Positive”, για την ενημέρωση και την καταπολέμηση του στίγματος από όπου κι αν έρχεται, στεκόνται δίπλα στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν στην υπεράσπιση του δικαιώματος επιλογής φύλου ανεξάρτητα από περιοριστικούς βιολογικούς, κοινωνικούς ή άλλους χαρακτηρισμούς και κάνουμε λόγο για την εξάλειψη των φαινομένων οποιασδήποτε μορφής βίας. Στηρίζουν καθεμία και καθέναν που ζητούν σχολεία «ανοιχτά σε όλα τα παιδιά», μακριά από διακρίσεις..

Εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε ανοιχτές τεχνολογίες ρομποτικής-Onlne
Ημερομηνίες: 27.10.2022 – 31.03.2023
Διάρκεια: 2-5 μήνες

Στόχος του εν λόγω webinar είναι όλοι οι συμμετέχοντες να μάθουν πώς να διδάξουν το «σήμερα» της ρομποτικής με μια μαθητοκεντρική προσέγγιση της γνώσης, βάσει των ανοιχτών τεχνολογιών, ώστε να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός ανοιχτού περιβάλλοντος που θα συμβάλει δημιουργικά στη μετατροπή των μαθητών σε ενεργούς πολίτες.

Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό | Βιωματικά εργαστήρια 2022-23 για εκπαιδευτικούς-Αθήνα/Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Ημερομηνίες: 07.12.2022 – 03.05.2023

Διάρκεια: 120 λεπτά

Για δέκατη χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» φέρνει σε επαφή με τη μουσική μεικτές ομάδες παιδιών, με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), μαζί με τους γονείς τους. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιούνται βιωματικά εργαστήρια για επαγγελματίες στον χώρο της Ειδικής Αγωγής, που θέλουν να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο η κίνηση και η μουσική μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό όχημα στη δημιουργική ανάπτυξη των παιδιών με ΔΑΦ.

Οργανούληδες | Για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και επισκέπτες υγείας – Online
Ημερομηνίες: 01.01 – 31.01.2023
Διάρκεια: 2 ώρες

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να το επιλέξουν οι επισκέπτες υγείας και οι δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής της Υγείας κατεβάζοντας το σχετικό υλικό από την αντίστοιχη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

Η Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας στην εφηβεία και τη νεαρή ενήλικη ζωή – Online/Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Ημερομηνίες: 01.01 – 31.03.2023
Διάρκεια: 3 δίωρες συναντήσεις

Το Ίδρυμα Ωνάση αναγνωρίζει τις ψυχικές διαταραχές, τη σημασία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στήριξης και συζητάμε ανοιχτά για την αναγκαιότητα της ενημέρωσης, της αποδοχής, της πρόληψης και της θεραπευτικής υποστήριξης.

Στην καρδιά του αυτισμού | 2022-23-Online/Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Ημερομηνίες: 08.03 -29.03.2023
Διάρκεια: 4 συναντήσεις 90 λεπτών

Περισσότερες πληροφορίες

ΕΣΠΑ