Προκήρυξη Διαγωνισμού Λυρικού Τραγουδιού για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Υποτροφίες Μαρία Κάλλας προκηρύσσει Διαγωνισμό Λυρικού Τραγουδιού για την απονομή μίας υποτροφίας τελειοποίησης σπουδών επιπέδου Bachelor ή Master σε αναγνωρισμένη Μουσική Σχολή του εξωτερικού κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε Ελληνίδες και Έλληνες, ηλικίας έως 27 ετών οι γυναίκες και έως 29 ετών οι άνδρες, που έχουν γίνει δεκτοί ή θα έχουν γίνει δεκτοί μέχρι τον Ιούλιο 2021 από τη Σχολή στην οποία προγραμματίζουν να φοιτήσουν. Υποτροφία δεν μπορούν να λάβουν υποψήφιοι που λαμβάνουν για το ίδιο διάστημα όμοια υποτροφία από άλλο φορέα.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2021

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ

  1. Η υποτροφία χορηγείται για τελειοποίηση σπουδών επιπέδου Bachelor ή Master σε αναγνωρισμένη Μουσική Σχολή του εξωτερικού. Δεν χορηγείται υποτροφία για εξ αποστάσεως παρακολούθηση σπουδών, ούτε παρέχεται αναβολή της υποτροφίας για άλλο ακαδημαϊκό έτος. Δεν χορηγείται υποτροφία σε υποψήφιο που έχει εξασφαλίσει όμοια υποτροφία από άλλο φορέα.
  2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει:
    Οι γυναίκες να έχουν γεννηθεί από το 1994 και μετά (έως 27 ετών)
    Οι άνδρες να έχουν γεννηθεί από το 1992 και μετά (έως 29 ετών)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

Για τη συμμετοχή τους στην πρώτη φάση του Διαγωνισμού, οι υποψήφιοι θα πρέπει  να στείλουν ηλεκτρονικά από 1 έως 15 Μαΐου 2021 στη Γραμματεία του Σωματείου mcallas@megaron.gr τα πιο κάτω δικαιολογητικά καθώς και link με απλή βιντεοσκόπησή τους σε 2 από τις επιβεβλημένες άριες με συνοδεία πιάνου (βλ. Ρεπερτόριο).

Τα δικαιολογητικά και η βιντεοσκόπηση θα πρέπει να αποσταλούν συγχρόνως και οι υποψήφιοι να λάβουν επιβεβαίωση από τη Γραμματεία για την παραλαβή τους. (T. 210 7282 566-567).

Όσοι υποψήφιοι επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού στην πρώτη φάση, θα ενημερωθούν εγκαίρως προσωπικά για τον τρόπο και χρόνο διεξαγωγής της τελικής φάσης του Διαγωνισμού.

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ.

  • Λήξη Υποβολής: 15 Μαΐου 2021

    Τοποθεσία: Ελλάδα