ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΙΚΑ»- Λήξη 26 Ιουνίου

ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΙΚΑ»
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ
Το Ίδρυμα Υποτροφιών Σπουδών Αρχιεπισκόπου Αθηνών Και Πόσης Ελλάδος «Σεραφείμ Τίκα» προκηρύσσει τη χορήγηση ΔΥΟ© νέων υποτροφιών χρηματικών βραβείων συνολικά παρελθουσών ετών 2019-2020-2021,
257,22 Ευρώ έκαστος, σε φοιτητές ή σπουδαστές που εισήχθησαν τα ακαδημαϊκά έτη 2019 -2020-2021 και η επλογή θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 9 (ΦΕΚ 521/14-8-1990, τ.2°) ως εξής:
Δικαίωμα υποτροφίας έχουν οι άρρενες μαθητές και σπουδαστές ή φοιτητές, που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια ή Τριτοβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση αντίστοιχα οικονομικά αδύνατοι και ορφανοί κατά προτίμηση από μητέρα,
μόνιμοι κάτοικοι Αρτεσιανού Καρδίτσας, οι οποίοι επιδεικνύουν προσήλωση στην Εκκλησία και προτίθενται να ιερωθούν στην Υπηρεσία της.
Εάν δεν υπάρχουν δικαιούχοι μόνιμοι κάτοικοι Αρτεσιανού Καρδίτσας, θα δικαιούνται την υποτροφία με τις ίδιες προϋποθέσεις οι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού Καρδίτσας.
Εάν δεν υπάρχουν σπουδαστές προτιθέμενοι να ιερωθούν, η υποτροφία θα χορηγηθεί σε φοιτητές ή φοιτήτριες Παιδαγωγικών Τ μημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας
και εφόσον δεν υπάρχουν τέτοιοι σε φοιτητές και φοιτήτριες τμημάτων Θεολογίας και Ποιμαντικής των Πανεπιστημίων της χώρας.
Εάν και πάλι δεν υπάρξουν δικαιούχοι, η υποτροφία θα χορηγηθεί σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές και των δύο φύλων που επιθυμούν να σπουδάσουν Λαογραφία (Δημοτική και Βυζαντινή μουσική, λαογραφία, χοροί, ήθη και έθιμα).
Η υποτροφία θα χορηγηθεί χωρίς διαγωνισμό, μέχρι το πέρας των κανονικών σπουδών και εφόσον αποδεικνΰεται με βεβαίωση προόδου, η ευδόκιμη φοίτηση στη Σχολή.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αιτήσεις που θα συνοδεύονται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) Βεβαίωση φοίτησης της Σχολής (ακαδημαϊκού έτους 2019-2020-2021).
β) Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας των γονέων και του/ της ενδκκρερόμενου/ης για το οικ. έτος 2019-2020-2021
γ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
δ) Π κποποιητικό ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον οικείο Δήμο ή άλλη Δημόσια Αρχή,
ε) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.
στ) Υπεύθυνη δήλωση ότι ο/η υποψήφιος/α δεν έλαβε ή δεν λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από το’Ιδρυμά μας ή από άλλοΊδρυμα και δεν εξέπεσε στο παρελθόν από υπαιτιότητά του/της από απονεμηθείσα υποτροφία.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα υποβληθούν στη Γ ραμματέα του Ιδρύματος και Αναπλ/τρια Δ/ντρια του Δημσπκού Σχολείου Αρτεσιανού κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες του σχολείου.
( τηλ,-φαξ. : 2441021393)
Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, σαράντα πέντε (45) ημέρες μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας

  • Λήξη Υποβολής: 26 Ιουνίου 2022

    Τοποθεσία: Ελλάδα