Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων

Ίδρυμα: ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Σχολή: ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Τμήμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (Ε.Τ.Δ.Α.)
Πόλη: ΑΘΗΝΑ
Είδος ΠΜΣ: Διατμηματικό ΠΜΣ
Παρακολούθηση:
Διάρκεια Φοίτησης (εξάμηνα):
Τέλη Φοίτησης: 3.500 €
Γλώσσα Διδασκαλίας:
ΦΕΚ: ΦΕΚ 2397/22.06.2018, τ. Β'
URL Ιστοσελίδας:
Ειδικεύσεις:

1. “ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ”

Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:

Εισακτέοι/ες κάτοχοι τίτλου σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θετικών Επιστημών της ημεδαπής και αντίστοιχων αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Συνεργαζόμενα τμήματα:

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (Ε.Ζ.Π.)

Σημειώσεις:

Περιγραφή

Το Αντικείμενο του Δ.Π.Μ.Σ. είναι η είναι η κατάρτιση
και η εξειδίκευση επιστημόνων υψηλής στάθμης στην
Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο
την προαγωγή της γνώσης και της έρευνας (α) στους
επιστημονικούς κλάδους της Γενετικής Βελτίωσης, της
Αναπαραγωγής, της Υγείας και της Διατροφής γαλακτοπαραγωγών ζώων, (β) στην Επιστήμη και Τεχνολογία του
γάλακτος, ως εργαλεία για την ανάπτυξη και παραγωγή
υψηλής ποιότητας προϊόντων γάλακτος, και (γ) στις οικονομικές αρχές και στις νομοθετικές απαιτήσεις που
σχετίζονται με την παραγωγή γάλακτος και των προϊόντων του. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκει να καλύψει
συνολικά την αλυσίδα της γαλακτοκομικής παραγωγής
(πρωτογενής παραγωγή – τεχνολογία – καταναλωτής),
λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της αγροτικής οικονομίας
και της αγροτικής πολιτικής και της αειφορίας.