Εκπόνηση διδακτορικής και μεταπτυχιακής διατριβής στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών- Βιομηχανικά διδακτορικά

64 προβολές 07 Σεπτεμβρίου 2021

Πληροφορίες Αγγελίας

Αποστολή βιογραφικών έως

30 Σεπτεμβρίου 2021

Κατηγορία
Αποδελτίωση
Επιστημονικό Αντικείμενο
Βιολογία Φαρμακευτική Χημεία Χημικών Μηχανικών

Προκήρυξη:

 

Δυνατότητα πρόσληψης αποφοίτων με αμοιβή για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής (βιομηχανικά διδακτορικά), μεταπτυχιακής διατριβής και πρακτικής άσκησης στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, στην startup εταιρεία Νεοφάρ (NewDrug). Η εταιρεία έχει ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Εταιρειών (Elevate Greece).

Για την διδακτορική και μεταπτυχιακή διατριβή, καθώς και για την πρακτική άσκηση, γίνονται δεκτοί απόφοιτοι με πτυχίο Χημείας, Βιολογίας, Φαρμακευτικής και Επιστήμης Υλικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στο email newdrug2016@gmail.com και για πληροφορίες να απευθύνονται στα τηλ. 6932 410 564, 6972 099020 και 2610 911546(-5).

Θέματα διατριβής:

1. Σύνθεση και βιολογική αξιολόγηση αναστολέων, τύπου Σαρτανών, της πεπτιδικής ορμόνης Αγγειοτενσίνη ΙΙ σε έρευνα για νέες αντιϋπερτασικές συνθέσεις.

2. Έρευνα για νέους αναστολείς Αγγειοτενσίνης που είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, καθώς πρόσφατα διαπιστώθηκε η σύνδεση του Συστήματος Ρενίνη-Αγγειοτενσίνη (RAS) με τα αίτια της νόσου Covid 19 https://bit.ly/36eORoH

3. Σύνθεση και βιολογική αξιολόγηση επιτόπων της πολυπρωτεΐνης Μυελίνη σε έρευνα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Η διατριβή θα γίνει σε συνεργασία και συνεπίβλεψη με καθηγητές και ερευνητές στα Πανεπιστήμια Πατρών, Victoria της Αυστραλίας και Thomas Jefferson University, Pennsylvania στις ΗΠΑ.

Το εργαστήριο συνεργάζεται με διακεκριμένες ομάδες του πεδίου και η έρευνα που έχει πραγματοποιήσει έχει χαρακτηριστεί ως “World Class Research”.

Στο εργαστήριο έχει πραγματοποιηθεί κατά καιρούς το πειραματικό μέρος διδακτορικών διατριβών αποφοίτων του ΜΠΣ “Ιατρική Χημεία” καθώς και αποφοίτων Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας. Επίσης, έχει πραγματοποιηθεί η πρακτική άσκηση τεταρτοετών φοιτητών.

Το εργαστήριο προσφέρει συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας των εργαζομένων ερευνητών στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.

Η έρευνα γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συνεργαζομένων φαρμακευτικών εταιρειών.

Δείτε στα link πρόσφατες ερευνητικές δημοσιεύσεις του εργαστηρίου εδώεδώ, και εδώ (2021).

Δείτε σχετικές οδηγίες για τη συνοδευτική επιστολή και το βιογραφικό σημείωμα.